Dit pastagerecht breng je op smaak met rode pesto, gemaakt van tomaten die in de hete Italiaanse zon worden gedroogd. Wil je graag zelf tomaten drogen? Leg gehalveerde tomaten dan 2 uur in de oven op 100 graden. Onze leverancier Kitchen on a Mission heeft deze rode pesto al voor jou voorgemaakt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Casarecce
250 gram
Champignons
½ stuk(s)
Rode ui
30 gram
Rucola
50 gram
Rode pesto
25 gram
Geraspte grana padano
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de caserecce en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli na 3 minuten mee met de caserecce.
Snipper de rode ui en scheur de rucola klein.
Verhit, vlak voor de caserecce en broccoli klaar zijn, een wok of hapjespan. Schep ½ el olie per persoon van de pesto in de wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de caserecce, broccoli, de helft van de rode pesto en grana padano toe en bak al roerende 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Zet vervolgens het vuur uit en voeg de helft van de rucola toe.
Maak van de overige rucola een bedje op de borden. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige pesto en grana padano.