Skip to main content
Vegetarische burger met zelfgemaakte champignonroomsaus
Vegetarische burger met zelfgemaakte champignonroomsaus

Vegetarische burger met zelfgemaakte champignonroomsaus

met gebakken aardappelblokjes en venkelsalade

De vegetarische burger heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook de essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - je zult het vlees niet missen!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische burger

65 gram

Champignons

100 ml

Room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

150 gram

Aardappelblokjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Venkel

2.5 gram

Verse bladpeterselie

20 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

20 gram

Veldsla

⅓ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

50 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

1 el

Rodewijnazijn

¾ el

[Plantaardige] boter

Voedingswaarden

Energie (kcal)975 kcal
Energie (kJ)4080 kJ
Vetten75 g
waarvan verzadigd36 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers6 g
Vezels12.3 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 tl mosterdzaad per persoon toe en bak tot de zaadjes beginnen te poffen.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de champignons in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.
Saus maken
2
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en rode ui 1 – 2 minuten.
  • Voeg de champignonplakjes toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten.
  • Blus af met de slagroom en per persoon: 1 el rodewijnazijn en 50 ml bouillon. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken (zie Tip).

Tip: Let op: wanneer de saus afkoelt zal hij nog iets dikker worden. Houd je van een dikkere saus? Laat hem dan nog een paar minuten extra inkoken. Is de saus toch te dik geworden? Voeg dan wat bouillon toe.

Burger bakken
3
  • Verhit een tweede koekenpan met 1/2 el roomboter per persoon en bak de vegetarische hamburgers 2 - 3 minuten per kant.
  • Snijd de venkel in lange smalle reepjes.
  • Meng in saladekom de mayonaise en 1 tl wittewijnazijn per persoon (zie Tip). Breng flink op smaak met peper en zout.
  • Meng de venkel en de veldsla erdoor.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de mayonaise door yoghurt. Zo wordt de salade ook extra fris!

Serveren
4
  • Snijd de bladpeterselie grof.
  • Verdeel de burgers over de borden.
  • Schenk de champignonroomsaus eroverheen. Garneer met de bladpeterselie.
  • Schep de aardappelblokjes ernaast. Serveer met de salade.

Tip: Door (soms) een stukje vlees te laten liggen, draag je bij aan een beter milieu. Dit gerecht zit vol ijzer, calcium en B-vitaminen - zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt, zonder dat er vlees aan te pas komt!

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla