Skip to main content
Biefstuk met gremolata en frisse salade

Biefstuk met gremolata en frisse salade

Aardappelen-vlees-groente, oftewel, het bekende AVG-tje maar dan met een extra frisse twist.

Traditioneel wordt gremolatae gemaakt van citroenrasp, knoflook en peterselie. Wij hebben er dit keer een andere twist aan gegeven, je gebruikt namelijk mandarijn. Hierdoor smaakt de gremolata friszoet. Je serveert de gremolata met biefstuk van het Maas-Rijn-Ijsselrund. Alles hierover lees je op ons blog.

Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

1 pièce(s)

Rumsteak

300 leaves

Pomme de terre à chair ferme

½ pièce(s)

Mandarine

½ pièce(s)

Gousse d'ail

4 brin(s)

Persil plat frais

(Peut contenir : Céleri)

125 g

Betteraves rouges cuites

40 g

Radicchio, roquette et laitue

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

2 cs

Huile d'olive vierge extra

½ cs

Vinaigre balsamique noir

¼ cc

Miel

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories693 kcal
Énergie (kJ)2900 kJ
Graisses30 g
Graisses saturées10 g
Glucides68 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines38 g

Ustensiles

Couvercle
Poêle à bords hauts
Râpe
Bol à salade
Papier aluminium

Instructions

1

Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.

Bak de aardappelen
2

Schil of was de aardappelen (annabelle) grondig en snijd deze in plakken van ½ centimeter dik. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de aardappelen afgedekt 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Rasp de mandarijn
3

Was ondertussen de mandarijn, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

4

Snijd of pers de knoflook extra fijn. Snijd ook de bladpeterselie extra fijn. Meng de knoflook, bladpeterselie, ½ tl mandarijnrasp per persoon, de helft van de extra vierge olijfolie, peper en zout tot een kruidenmengsel. Dit is de zogenaamde gremolata.

Maak een dressing.
5

Snijd de rode bieten klein (bewaar ½ el bietensap per persoon) en meng met de rucolamelange in een saladekom. Maak een dressing van 1 el mandarijnsap per persoon, ½ el bietensap per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de overige extra vierge olijfolie en de honing.

6

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de biefstuk naar smaak medium of doorbakken in 2 – 3 minuten aan elke kant. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en laat, ingepakt in aluminiumfolie, een aantal minuten rusten.

Serveer met de biefstuk en gremola.
7

Verdeel de aardappelen en de bietensalade over de borden. Serveer met de biefstuk en gremolata.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes