De bavette is een relatief onbekend, maar heel smaakvol stuk rundvlees. Je bakt het vandaag als grof gesneden tartaar, zodat de structuur en smaak van de bavette bewaard blijven. De krieltjes in dit gerecht plet je voorzichtig en garneer je met tijmboter en grana padano voor ze in de oven gaan, zo worden ze extra knapperig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Krieltjes
200 gram
Bloemkool
1.5 tl
Kerriepoeder
1 tl
Gedroogde tijm
25 gram
Geraspte grana padano
2 bosje(s)
Verse krulpeterselie
½ stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Volle yoghurt
1 stuk(s)
Tartaar van bavette
½ el
Roomboter
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Haal de roomboter uit de koelkast (zie tip). Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de krieltjes grondig en kook de krieltjes, afgedekt, in een pan met deksel in 12 – 13 minuten bijna gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.
Zorg dat de bloemkool net onder water staat in een andere pan met deksel, voeg het kerriepoeder en een snufje zout toe en kook de bloemkool, afgedekt, in 10 – 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de roomboter met de gedroogde tijm en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en plet de krieltjes heel voorzichtig met een aardappelstamper. Het is niet de bedoeling dat ze helemaal uit elkaar vallen. Besmeer elk krieltje met een klein beetje van de tijmboter en bestrooi met de geraspte grana padano. Bak de geplette krieltjes 8 – 10 minuten in de oven, of totdat ze krokant zijn.
Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Pers of snijd de knoflook fijn en meng in een kleine kom met de volle yoghurt en de peterselie.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de tartaar van bavette 2 – 3 minuten per kant.
Serveer de geplette krieltjes met het tartaartje en de bloemkool. Garneer met de peterselie-yoghurtsaus.