Skip to main content
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pikante frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.

Allergenen:
Rye
Hvede
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

120 gram

Sticky buikspek

(Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide, Latte, Senape, Soja, Weizen, Sellerie)

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Rye, Hvede Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide, Latte, Schalenfrüchte, Sesamsamen)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Soja, Hvede, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Sellerie)

½ bosje(s)

Radijs

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Hvede, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

50 gram

Rode kool, witte kool en wortel

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Little gem

200 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1.5 el

Wittewijnazijn

1 tl

Pikante rode saus

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)5701 kJ
Energie (kcal)1363 kcal
Vetten75.1 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten127.6 g
waarvan suikers24.2 g
Vezels16.6 g
Eiwitten40.9 g
Zout5.7 g
Trans Fat0.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Grand saladier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil of was de aardappelen en snijd in frieten van 1 cm. Voeg toe aan een kom en besprenkel met de zonnebloemolie. Breng de frieten op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. Bak de baguette de laatste 5 - 6 minunten mee met de frieten.

Radijsjes bereiden
2

Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in dunne schijfjes. Meng in een kom de helft van de wittewijnazijn en de helft van de honing. Voeg de radijsjes toe en breng op smaak met zout. Schep goed om. Bewaar apart tot serveren en schep af en toe om.

Sticky buikspek bakken
3

Haal het buikspek uit de verpakking en voeg de marinade toe aan een kleine kom. Snijd het buikspek in sneetjes van 1/2 cm. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak het buikspek 12 minuten. Voeg de marinade en hoisinsaus toe en roer goed door, laat 2 minuten zachtjes koken.

Salade maken
4

Snijd de little gem grof. Meng in een grote saladekom de gemberpuree met de sesamolie, sojasaus, de overige wittewijnazijn en de overige honing. Voeg de little gem, rode kool, witte kool en wortel, sojabonen en de helft van de radijsjes toe. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.

Garnering maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de sambal. Hak de koriander grof (zie Tip).

Tip: Je kunt de koriander ook apart serveren, zodat iedereen zelf naar smaak kan garneren.

Serveren
6

Bestrooi de frieten met de Koreaanse kruidenmix. Snijd de baguette open en besmeer met de sambalmayo. Beleg met het sticky buikspek en de overige radijsjes. Garneer met de koriander. Serveer de baguette met de frieten en salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

Omelet met Koreaanse kruiden en noedelsalade

met amchoi, knoflook en sojasaus
Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

Wildstoof met tarte tatin van gekleurde wortel

met knolselderijpuree en peersalade
Fondant aardappelen met kruidensaus

Fondant aardappelen met kruidensaus

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

Pastinaaksoep met knoflook-rozemarijnolie

met yoghurt en krokante pastinaakchips
Bijgerechten

Bijgerechten

met gratin, sperziebonen, doperwten en salade
Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes
Rollade wellington

Rollade wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

Kabeljauwfilet met noedels en zwarte-bonenpasta

met zoetzure komkommer, lente-ui en paprika
Demi-baguette als extra

Demi-baguette als extra

2 stuks
Couscous met halloumi en gepofte paprika

Couscous met halloumi en gepofte paprika

Met limoen-knoflookolie en yoghurt
Kalkoenrollade met cranberrychutney

Kalkoenrollade met cranberrychutney

Met geroosterde aardappelen en geglaceerde groenten
Plat de riz aux crevettes à l’espagnole

Plat de riz aux crevettes à l’espagnole

Avec des olives, de la coriandre et du citron
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Pompoen-geitenkaas wellington

Pompoen-geitenkaas wellington

met pastinaak-aardappelpuree, haricots verts en cranberryjus
Mozzarella-knoflookbrood als extra

Mozzarella-knoflookbrood als extra

Bijgerecht | met huisgemaakte peterselie-knoflookboter
Rösti met geitenkaas en zure-roomsaus

Rösti met geitenkaas en zure-roomsaus

met kerstomatensalade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

en voor ouders: zelfgemaakte tartaarsaus en citroenpartjes
Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

Fusion soep à la dahl met naanbroodcroutons

met sojascheuten, pinda's, limoen en koriander
Sojabonen als extra

Sojabonen als extra

100 g
Rivierkreeftjescocktail

Rivierkreeftjescocktail

met geroosterd sesamzaad en verse dille

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla