Skip to main content
Aardappel-preiroerbak

Aardappel-preiroerbak

Met feta en hazelnoten

3.7
(808)

Deze roerbak van ei, aardappel en prei serveren we met een salade van hazelnoten en smaakvolle Griekse feta. Deze feta is afkomstig van de familie Hrysafi, onze fetaleverancier in Griekenland. Lees meer over de familie op onze blog. De cherrytomaten zijn van Hollandse bodem.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Végé
Allergènes:
Fruits à coque
Lait (contient du lactose)
Œuf

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

200 g

Pomme de terre à chair ferme

20 g

Noisettes

(Contient: Fruits à coque Peut contenir : Graines de sésame, Arachides)

½ pièce(s)

Poireau

125 g

Tomates cerises rouges

1 cc

Origan séché

50 g

Feta

(Contient: Lait (contient du lactose))

1 pièce(s)

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

¼ pièce(s)

Laitue

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

2 cs

Lait

(Contient: Lait (contient du lactose))

½ cs

Huile d'olive vierge extra

½ cc

Vinaigre balsamique noir

½ cc

Miel

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories652 kcal
Énergie (kJ)2728 kJ
Graisses38 g
Graisses saturées6 g
Glucides48 g
Fibres alimentaires12 g
Protéines23 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Cocotte
Wok
Bol

Instructions

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen (melody). Schil of was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Giet daarna af.

2

Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de hazelnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de prei in ringen.
3

Snijd de prei in ringen en de cherrytomaten doormidden. Smelt de roomboter in de wok of hapjespan met deksel en bak de gekookte aardappelen, prei en oregano 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verkruimel de feta en kluts het ei met de melk, het grootste deel van de feta en peper en zout naar smaak in een kom.

Meng de botersla, helft van de cherytomaten, hazelnoten, dressing en overige feta.
5

Scheur de botersla grof. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout. Meng de botersla met de hazelnoten, de helft van de cherrytomaten, de dressing en overige feta in een saladekom.

Roerbak totdat het ei gaar is.
6

Voeg de overige cherrytomaten en het eimengsel toe aan de wok of hapjespan. Roerbak totdat het ei gaar is.

Verdeel de aardappel-preiroerbak.
7

Verdeel de aardappel-preiroerbak over de borden en serveer met de salade.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes