Zoete-aardappelsoep met limoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelsoep met limoen

Zoete-aardappelsoep met limoen

met kidneybonen en paprika

Het is herfst! Perfect weer voor een stevige soep. In Peru kun je in elk dorp de bijzondere aardappelsoep locro de papa eten. Elk gezin heeft zijn eigen familierecept. Vandaag maak je een vegetarische variant van deze vullende maaltijdsoep vol met smaakmakers, zoals bosui, tijm en garam masala.

Labels:
Eet mij eerst
•Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Zoete aardappel

1 tl

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Gele paprika

¼ stuk(s)

Limoen

½ blik(ken)

Rode kidneybonen

1 tl

Garam masala

½ blik(ken)

Tomatenblokjes

200 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3280 kJ
Energie (kcal)784 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd34.3 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers22.7 g
Vezels17 g
Eiwitten19 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

•Bakplaat
•Bakpapier
•Pan met deksel

Instructies

Aardappel roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Verdeel de blokjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper, zout en de helft van de tijm. Bak de aardappelblokjes in 15 – 25 minuten gaar. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd de bosui in fijne ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snijd de paprika in blokjes van 1 bij 1 cm. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur en bak hierin de helft van de bosui 1 – 2 minuten. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee. Voeg de knoflook, garam masala en overgebleven tijm toe. Bak een halve minuut en voeg dan de tomatenblokjes, 50 ml water per persoon en de kokosmelk toe. Verkruimel het groentebouillonblokje erover en roer goed door.

Soep koken
4

Breng de soep op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat de soep, afgedekt, 12 – 15 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 5 minuten de kidneybonen toe.

Aardappel toevoegen
5

Haal de soep van het vuur, roer de geroosterde zoete aardappel erdoor en voeg de helft van het limoensap toe.

Serveren
6

Garneer de soep met de rest van de bosui, de limoenrasp en het limoensap naar smaak.