Skip to main content
Zoet-pikante heekfilet met rijstnoedels
Zoet-pikante heekfilet met rijstnoedels

Zoet-pikante heekfilet met rijstnoedels

met wokgroenten en furikake

4.0
(270)

Je brengt deze schotel op smaak met furikake, een Japans specerij van gedroogde vis en groenten met zeewier, sesamzaadjes en zout.

Allergenen:
Vis
Soja
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

50 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Paprika

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

15 gram

Ponzu

(Bevat: Soja, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Pikante rode saus

½ el

[Plantaardige] boter

2 tl

Ketjap of zoete sojasaus

1 el

Water

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2891 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten24.7 g
waarvan verzadigd6.8 g
Koolhydraten86.8 g
waarvan suikers39 g
Vezels9.5 g
Eiwitten27.4 g
Zout4.3 g
Potassium75.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Pan
Aluminiumfolie
Zeef
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje erboven.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de vis, de knoflook, zoete Aziatische saus, ponzu, honing, ketjap en sambal toe aan een kom.
  • Meng alles goed door elkaar. Dek af met aluminiumfolie en leg de vis in de koelkast om te marineren.
Noedels koken
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de wortel in dunne reepjes van ongeveer 1/2 cm dik.
  • Kook de rijstnoedels in 6 - 7 minuten beetgaar in de pot. Bewaar wat van het kookvocht, giet af in een vergiet en spoel met koud water.
  • Voeg de noedels weer toe aan de pot en besprenkel met de helft van de zonnebloemolie. Schep goed om zodat de noedels niet aan elkaar plakken.
Zalm bakken
3
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur en bak de groenten 6 - 7 minuten al roerend.
  • Verhit de boter in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de vis, zonder de marinade, 2 - 3 minuten op de huid.
  • Houd de marinade apart voor in de volgende stap.
  • Draai de vis om en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe. Bak 1 - 2 minuten aan de andere kant.
Serveren
4
  • Voeg de noedels toe aan de groenten en roer naar smaak de marinade en het achtergehouden kookvocht erdoorheen. Bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de noedels in kommen en leg de vis erbovenop.
  • Garneer met de furikake.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders