Wokschotel met biefstukreepjes en paksoi

Wokschotel met biefstukreepjes en paksoi

Met paprika, rijst en Thais basilicum

20 minuten
Lees meer

Ken jij Thais basilicum al? De blaadjes zijn steviger dan die van normaal basilicum, de smaak is sterker dan de bij ons bekende variant en is te omschrijven als anijsachtig. Je vraagt je haast af waarom het eigenlijk basilicum heet!

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenLactosevrijQuick & easy
Allergenen:Glutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

170 g

Pandanrijst

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Rode paprika

200 g

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

40 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

5 g

Thais basilicum

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Biefstukreepjes

Zelf toevoegen

1 stuks

Runderbouillonblokje

2 el

Zonnebloemolie

2 el

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2690 kJ
Energie (kcal)643 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers16.8 g
Vezels4 g
Eiwitten34 g
Zout5.8 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bord
InstructiesPDF
Instructies
Koken en snijden
Koken en snijden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel, voeg 1/4 bouillonblokjes per persoon toe en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika in dunne reepjes en de paksoi in reepjes. Bewaar het groene gedeelte van de paksoi apart.

Groenten bereiden
Groenten bereiden
2

• Verwarm in een hapjespan met deksel de zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de rode paprika en het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut mee. • Voeg 2 el water per persoon, de honing en de sojasaus toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de groenten, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes stoven.

Mengen en koken
Mengen en koken
3

• Ris ondertussen de blaadjes Thais basilicum van de takjes en snijd deze in reepjes. • Voeg de biefstukreepjes toe aan de groenten en laat 1 minuut, onafgedekt, meebakken. Let op, de biefstukreepjes zijn erg snel gaar! • Voeg in de laatste minuut 3/4 van het Thaise basilicum en het groene deel van de paksoi toe en roer goed door.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de rijst over de borden en leg de groenten met de biefstukreepjes erop. • Garneer met het overige Thaise basilicum.