Wildzwijnburger met mosterdroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortels

De aardappelpuree is vol van smaak door de melk en roomboter die je toevoegt. Hoe fijner je de aardappelen stampt, hoe romiger het resultaat.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

⅓ stuk(s)

Wortel

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wildzwijnburger

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

Rodewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] boter

5 ml

[Plantaardige] melk

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3228 kJ
Vetten41.9 g
waarvan verzadigd22.6 g
Koolhydraten65.7 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels15.1 g
Eiwitten26.5 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in 2 pannen met deksel ruim water aan de kook voor de aardappelen en de groenten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de wortel in plakjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.

Puree maken
2

Kook de aardappelen met 1/4 bouillonblokje per persoon, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten koken
3

Kook in de andere pan met deksel de sperziebonen en wortelplakjes, afgedekt, in 8 - 10 minuten gaar. Giet af, bewaar in de pan en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Ze zijn ook rijk aan ijzer en foliumzuur, belangrijke voedingsstoffen voor een energiek gevoel.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wildzwijnburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Bak de helft van de ui en de helft van de knoflook mee. Haal de burger uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en per persoon: 2 el water, 1/2 el rodewijnazijn en 1 tl mosterd toe. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten op smaak brengen
5

Voeg vlak voor serveren de overige ui, de overige knoflook en 1/2 el roomboter per persoon toe aan de pan met sperziebonen en wortel. Verhit nog 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree en de burger over de borden. Schep de wortel en sperziebonen erbij en serveer met de mosterdroomsaus.