Skip to main content
Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree
Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Met verse bieslook door de puree voor een frisse smaak

3.9
(3,8 k)

Pastinaak: een echte herfstgroente! Je leest er alles over in het HelloFresh-magazine. Dit keer gebruik je het door de puree die je serveert met een vispakketje. Wil je weten hoe je precies het perfecte vispakketje maakt? Je hoeft hier geen sterrenchef voor te zijn: wij leggen het stap voor stap uit op ons blog.

Tags:
Riche en protéines
Riche en fibres
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Poisson
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

250 g

Pomme de terre

150 g

Panais

½

Poireau

½

Gousse d'ail

3 branche(s)

Ciboulette fraîche

(Peut contenir : Céleri)

1

Filet de saumon avec peau

(Contient: Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

1 cc

Vinaigre de vin blanc

½ cs

Beurre

(Contient: Lait (contient du lactose))

filet

Lait

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)654 kcal
Énergie (kJ)2736 kJ
Graisses28 g
dont saturés8 g
Glucides65 g
Fibres14 g
Protéines30 g

Ustensiles

Couvercle
Four
Casserole
Poêle
Papier aluminium

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de aardappelen en pastinaak.

Snijd de overige pastinaak in repen
2

Schil de aardappelen (melody) en snijd in blokjes van 1 cm. Schil de pastinaak, snijd de helft van de pastinaak in blokjes van 1 cm en de overige pastinaak in dunne repen. Snijd de prei in dunne repen. Snijd de knoflook in dunne plakken. Knip of snijd de bieslook fijn.

3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de pastinaakrepen, afgedekt, 8 minuten op laag vuur. Voeg na 4 minuten de prei toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Kook ondertussen de aardappelen en pastinaakblokjes in de pan met deksel in 15 - 20 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Leg bovenop de zalm de knoflook
5

Verdeel de pastinaak en prei over 1 vel aluminiumfolie per persoon. Leg daar bovenop de zalmfilet en de knoflook. Besprenkel met de overige olijfolie, witte wijnazijn, peper en zout. Vouw de vispakketjes goed dicht en bak 15 minuten in de oven.

Stamp de aardappelen tot een fijne puree
6

Stamp de aardappelen en pastinaak tot een fijne puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg de helft van de bieslook toe aan de puree.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de aardappel-pastinaakpuree over de borden. Leg op elk bord een vispakketje en garneer met de overige bieslook.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes