Verse pastasalade met basilicumcrème en feta

Verse pastasalade met basilicumcrème en feta

Met rucola en cherrytomaten

Lees meer

Vandaag eet je een verse pastasalade waarin alle kleuren van de Italiaanse vlag terugkomen. Pasta is er in allerlei soorten en maten en volgens de Italianen past bij elke pastasoort een bepaalde saus. Zo wordt conchiglie veel gegeten met romige sauzen, waarbij de pastaschelp zich met de saus vult. Deze salade is zowel warm als koud erg lekker.

Labels:Calorie-focusFamilyVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

250 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Rode ui

80 g

Rucola

(Kan sporen van allergenen bevatten)

75 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

250 g

Verse conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

2 kuipje

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2795 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers9.6 g
Vezels6 g
Eiwitten24 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Fruitmesje
Pan met deksel
Saladekom
InstructiesPDF
Instructies
Salade maken
Salade maken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Scheur de rucola klein. Meng de cherrytomaten, de rode ui en de rucola in een saladekom.

Feta verkruimelen
Feta verkruimelen
2

Verkruimel de feta en meng het grootste deel van de feta door de salade. Houd wat feta achter voor de garnering.

Pasta koken
Pasta koken
3

Kook de verse conchiglie, afgedekt, in de pan met deksel in 4 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel kort onder koud water om verdere garing tegen te gaan.

Salade mengen
Salade mengen
4

Voeg de conchiglie en de basilicumcrème toe aan de salade en meng goed.

Op smaak brengen
Op smaak brengen
5

Breng de salade op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta.