Veggie + protein - Volkoren tortilla's met kalfsgehakt als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Volkoren tortilla's met kalfsgehakt als extra

Veggie + protein - Volkoren tortilla's met kalfsgehakt als extra

met gekruide bloemkool, avocado en zoetzure rodekool

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat, dan stop je ze samen in een afgesloten papieren zak.

Allergenen:
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Bloemkool

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

50 gram

Gesneden rode kool

(Kan bevatten Selderij)

2 stuk(s)

Bruine tortilla

120 gram

Kalfsgehakt

⅓ stuk(s)

Avocado

15 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)

40 gram

Labne

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Wittewijnazijn

¾ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)417 kcal
Energie (kJ)1744 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten19.5 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels10.6 g
Eiwitten10.3 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Hapjespan
Deksel
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Smaakmakers bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in zeer kleine roosjes en de steel in stukjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan met deksel. Voeg 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon en een snuf zout toe en bak 2 minuten.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.

Bloemkool stoven
2

Voeg de gesneden bloemkool en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 12 - 16 minuten zachtjes stoven. Haal het deksel van de pan en bak de bloemkool daarna nog 5 minuten (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Doordat je minder vet gebruikt en droge kruiden toevoegt, kan dit sneller aanbranden. Gebruik daarom een pan met goede aanbaklaag en roer tussendoor regelmatig.

Zoetzure rodekool maken
3

Meng in een kom per persoon 1 1/2 el wittewijnazijn met 3/4 tl suiker en een snuf zout. Voeg de rodekool toe, schep om en laat intrekken tot serveren.

Tip: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoger scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Kalfsgehakt bakken
4

Verpak de bruine tortilla's samen in aluminiumfolie en verwarm 5 minuten in de oven. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het kalfsgehakt met de overige Mexicaanse kruiden in 5 minuten los.

Tip: Wist je dat dit gerecht de helft van de ADH vezels bevat? Dat komt door de bruine tortilla's, aangevuld door de 300 g groente. Vezels zijn goed voor je darmflora, en dat zorgt weer voor een sterke weerstand en een energiek gevoel. Daarnaast voel je je door veel vezels lekker lang verzadigd.

Avocado snijden
5

Halveer de avocado, draai de twee helften uit elkaar en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes en haal ze met een lepel uit de schil. Hak de pikante honingpinda's grof.

Serveren
6

Vul de tortilla's met zoetzure rodekool, bloemkool, kalfsgehakt en avocado. Garneer met de pinda's en de labne en rol de tortilla's op (zie TIP).

Tip: Heb je nog groenten over? Meng ze en schep ze naast de tortilla op het bord.