Skip to main content
Veggie worstjes met geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie worstjes met geroosterde groenten

Veggie worstjes met geroosterde groenten

met za'atar-knoflooksaus en peterselie

Nieuw ingrediënt in je box! De Saucissekes van De Vegetarische Slager zijn plantaardige worstjes met een heerlijke vlezige textuur - klein van stuk, maar groots van smaak.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Gluten
Avoine
Soja
Hvede
Milk
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Saucissekes van de Vegetarische Slager

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Wortel

⅓ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Appel

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2.5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Biologische zure room

½ zakje(s)

Za'atar

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2795 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten60.8 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels18.7 g
Eiwitten19 g
Cholesterol15 mg
Zout1.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium283.8 mg
Calcium86.5 mg
Iron4.9 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Knoflookpers

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de krieltjes. Meng in een kom de krieltjes met de helft van de Midden-Oosterse kruidenmix en een klein scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de ui in ringen. Snijd de wortels in staafjes en de courgette in halve maantjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in partjes.
Groenten bakken
2
  • Meng in dezelfde kom de appel en groenten met de overige Midden-Oosterse kruidenmix en een klein scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier.
  • Rooster de krieltjes 15 minuten en schep vervolgens goed om.
  • Rooster de groenten 20 minuten in de oven mee met de krieltjes.
  • Voeg dan de knoflook toe en rooster 5 minuten verder.
Snijden
3
  • Snijd ondertussen de peterselie grof.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 5 - 10 minuten gaar.
  • Meng in een kleine kom de zure room met de za'atar, extra vierge olijfolie en de aangegeven hoeveelheid water. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Knijp de gebakken knoflook uit de schil. Prak de knoflook en meng door de saus.
  • Serveer de patatjes, groenten en worstjes op borden.
  • Besprenkel met de zure room en garneer met de peterselie.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Noedelbowl met heekfilet

Noedelbowl met heekfilet

met courgette, wortel en gomasio
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Tuna melt naanpizza

Tuna melt naanpizza

met Siciliaanse kruiden, bieslook en knapperige salade
Steak met pesto en patatjes

Steak met pesto en patatjes

met courgette, paprika en ui
Romige 'butter tofu' curry

Romige 'butter tofu' curry

met rijst, koriander en paprika
Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

Gevuld bladerdeeg met kipgehakt en broccoli

met tomaat en bieslooksalade
Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

Meatier-burger op een zwart streetfoodbroodje

met smokey saus, frietjes en tomaat-komkommersalade
Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

Salade met gegrilde nectarine en honing-geitenkaasbolletjes

met geroosterde pistachenoten, parelcouscous en basilicum-citroendressing
Zalmfilet in romige knoflooksaus

Zalmfilet in romige knoflooksaus

met knolselderpuree en frisse witloofsalade
Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met geglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uiensaus en komkommersalade
Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

Kabeljauw in pestoboter met gezouten amandelen

met cheesy pastinaak-aardappelpuree en puntpaprika
Kip-kalkoenbowl à la Kung Pao

Kip-kalkoenbowl à la Kung Pao

met rijst, cashewstukjes en courgette
Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

Broodje gehaktbal met zelfgemaakte frietjes

pick en mix toppings: smokey mayo, regenboogsalade en meer!
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met flatbread en gekookt ei
Snelle spaghetti bolognese

Snelle spaghetti bolognese

met ontbijtspek, courgette en kaas
Veggie picadillo met linzen en witte kaas

Veggie picadillo met linzen en witte kaas

met olijven, peterselie en rozijnen
Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

Gevulde portobello met geitenkaas en walnoten

met patatjes, kerstomaten en geroosterde paprika
Flatbreadpizza's met champignons en paprika

Flatbreadpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met geroosterde groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Empanada's met vegetarische runderstukjes

Empanada's met vegetarische runderstukjes

met cheddar en knapperige salade