Skip to main content
Varkenshaaspuntjes met pikante uienchutney
Varkenshaaspuntjes met pikante uienchutney

Varkenshaaspuntjes met pikante uienchutney

Laat je verrassen door de smaken uit het Midden-Oosten

3.8
(3,9 k)

Zin in een herfstig recept? Dan ben je met dit gerecht aan het juiste adres. Bulgur is een graanproduct, gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het zit boordevol goede voedingsstoffen, zoals ijzer en magnesium, en is rijk aan vezels en daarom is het een goede vervanging van pasta, rijst en aardappelen.

Allergènes:
Gluten
Anhydride sulfureux et sulfites

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

85 g

Boulgour complet

(Contient: Gluten Peut contenir: Soja)

½

Gousse d'ail

150 g

Haricots plats

½

Poivron rouge

110 g

Dés de filet de porc

1 cc

Paprika en poudre

40 g

Chutney piquant aux oignons

(Contient: Anhydride sulfureux et sulfites)

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion

Instructions

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bulgur. Voeg, zodra de bouillon kookt, de bulgur toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Roer de korrels met een vork los. Laat en laat de bulgur zonder deksel uitstomen.

Snijd de snijbonen in schuine reepjes.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in schuine reepjes van 1 cm breed. Snijd de paprika in blokjes.

Roerbak de varkenshaaspuntjes.
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de varkenshaaspuntjes 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Haal de varkenshaaspuntjes uit de pan en bewaar apart.

Voeg de helft van de uienchutney toe.
4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de snijbonen en 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de rode paprika en de helft van de pikante uienchutney toe.

5

Voeg daarna de varkenshaaspuntjes toe en verhit nog 1 minuut.

Serveer met de overige pikante uienchutney.
6

Verdeel de bulgur en de varkenshaas met groenten over de borden. Serveer met de overige pikante uienchutney.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes