Skip to main content
Wraps met Mexicaans gekruide heek
Wraps met Mexicaans gekruide heek

Wraps met Mexicaans gekruide heek

met avocado, koriander en sriracha-koolsla

Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht breng je de vis op smaak met Mexicaanse kruiden en serveer je het in tortillas.

Labels:
Pescotarisch
Allergenen:
Hvede
Pesce
Senf
Soja
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

1 stuk(s)

Heekfilet

100 gram

Rode kool, witte kool en wortel

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

½ stuk(s)

Avocado

5 gram

Verse koriander

25 gram

Sriracha-mayo

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3020 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten38.7 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten59.6 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels8.7 g
Eiwitten29.6 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de rode kool, witte kool en wortel met de sriracha-mayo, de wittewijnazijn, de suiker en de helft van de koriander.
  • Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Vis bakken
2
  • Dep de vis droog met keukenpapier en halveer de vis. Bestrooi met de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak)
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Avocado snijden
3
  • Besprenkel de vis met de honing, draai de vis om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Serveren
4
  • Vul de tortilla's met de koolsla, sla, vis en avocado.
  • Garneer met de overige koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's
Burrito met kipgehakt en ei

Burrito met kipgehakt en ei

met avocado, tomaat en cheddar
Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

Mediterrane rijstschotel met koolvis en olijven

met verse koriander en citroen
Koreaanse-stijl gefrituurde kip

Koreaanse-stijl gefrituurde kip

met zoetzure groenten en broccolirijst
Quesadilla's met rundergehakt en mais

Quesadilla's met rundergehakt en mais

met avocadodip en tomatensalsa
Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

Zelfgemaakte visburger met ravigotesaus

met frietjesduo van wortel en aardappel
Zoete aardappelsalade met mediterrane kipfilet

Zoete aardappelsalade met mediterrane kipfilet

met chorizo, zure room en courgette
Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

Mini-tortilla's met vegetarische kipstukjes

met paprika, little gem en munt-yoghurtsausje
Hamburger met Mexicaanse twist

Hamburger met Mexicaanse twist

met nachoschotel en avocadodip
BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing

BLT-salade met ei, avocado en yoghurtdressing

geïnspireerd op het klassieke broodje met spek, sla en tomaat
Zoete-aardappelsoep met witte kaas

Zoete-aardappelsoep met witte kaas

met cashewtopping, courgette en een ciabatta
Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

met tomaat, cannellinibonen, feta en ei
Zoetzure wraps met gemarineerde tofu

Zoetzure wraps met gemarineerde tofu

met mangochutney, peer en komkommer-koolsla
Butter chicken met rijst en zelfgemaakte raita

Butter chicken met rijst en zelfgemaakte raita

met naanbrood en geroosterde cherrytomaten en babymais
Mexicaanse tomatenrijst met pittige tortillachips

Mexicaanse tomatenrijst met pittige tortillachips

met zwarte bonen, mais en avocado
Gepofte zoete aardappel met frisse tonijnsalade

Gepofte zoete aardappel met frisse tonijnsalade

met een komkommer-koolsla met munt en pecannoten
Baguette met pulled jackfruit en Mexicaanse kruiden

Baguette met pulled jackfruit en Mexicaanse kruiden

met ovenfriet, koolsla en walnootjes
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade
Zoete kip met Hawaïaanse twist

Zoete kip met Hawaïaanse twist

met een pastasalade en gemengde sla
Vegan taco's met  gekruid vegetarisch vlees

Vegan taco's met gekruid vegetarisch vlees

met zelfgemaakte zoete aardappelspread, salade en mangoketchup

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes