Skip to main content
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa
Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

Sticky BBQ-tofu met frisse maissalsa

met kruidige rijst en zoete chilimayonaise

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Selderij
Soja
Tarwe
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat: Selderij, Soja, Tarwe)

70 gram

Maïs in blik

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

¼ stuk(s)

Limoen

50 gram

Barbecuesaus

(Bevat: Mosterd)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Mini-komkommer

stuk(s)

Komkommer

75 gram

Jasmijnrijst

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Bloem

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3450 kJ
Energie (kcal)824 kcal
Vetten34.6 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten106.5 g
waarvan suikers32.5 g
Vezels9.8 g
Eiwitten20.6 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Keukenpapier
Zeef
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng een pot met water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst 10 - 12 minuten, giet daarna af.
  • Roer de helft van de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) door de rijst, bewaar apart tot serveren.
Tofu bakken
2
  • Dep de tofu droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Bedek de tofu met de bloem (zie Tip).
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de tofu 3 - 4 minuten.
  • Roer de BBQ-saus, honing en overige BBQ-rub erdoorheen. Verlaag het vuur en kook nog 1 minuut.

Tip: Doe dit vlak voor het bakken, anders wordt de tofu niet krokant.

Salsa maken
3
  • Laat de mais uitleggen in een vergiet. Hak de koriander grof. Snijd de paprika en komkommer in blokjes.
  • Rasp de schil en pers het sap uit de limoen.
  • Meng in een saladekom de mais, paprika, komkommer, het limoensap, de extra vierge olijfolie en de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise samen met de zoet-pikante chilisaus.
Serveren
4
  • Serveer de rijst over diepe borden en verdeel de limoenrasp eroverheen naar smaak.
  • Verdeel de BBQ-tofu en maissalsa eroverheen.
  • Besprenkel met de chili-mayonaise.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

gepocheerde eieren in tomatensaus op z'n Mexicaans
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla