HelloFresh
Snelle curry met garnalen

Snelle curry met garnalen

met broccolirijst, sperziebonen en paprika

20 minuten
Lees meer

Als je graag wat minder koolhydraten eet, zit je met dit gerecht goed. De rijst hebben we namelijk aangevuld met broccolirijst. Daardoor krijg je vandaag meer dan 200 gram groente binnen. Het gerecht is ook nog eens rijk aan foliumzuur, wat je onder andere energie geeft. Een goede maaltijd dus voor het sporten, of wanneer je wat extra energie nodig hebt.

Labels:Eten binnen 3 dagenQuick & easy
Allergenen:VisSchaaldieren
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

140 g

Pandanrijst

200 g

Broccolirijst

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Knoflookteen

3 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

150 g

Sperziebonen

1 stuks

Gele paprika

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

160 g

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2950 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

• Kook de pandanrijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar in een pan met deksel. Voeg in de laatste 3 minuten de broccolirijst toe. Giet af en laat uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken. Snijd de paprika in dunne reepjes.

Bakken en koken
Bakken en koken
2

• Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en de helft van de rode peper 1 minuut. • Voeg de sperziebonen, paprika, vissaus en kokosmelk toe en laat 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan.

Garnalen bakken
Garnalen bakken
3

• Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de rest van de knoflook, gember en rode peper 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg de garnalen toe en bak 3 – 4 minuten, of totdat ze gaar zijn. • Voeg de garnalen en het bakvocht toe aan de groenten en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
4

• Verdeel de pandanrijst met broccolirijst over de borden. • Verdeel de helft van de groenten en garnalen over de rijst en schep de helft ernaast. Giet de overige kokosmelk over het gerecht.