Skip to main content
Fusion pokébowl met garnalen en avocado
Fusion pokébowl met garnalen en avocado

Fusion pokébowl met garnalen en avocado

met whiskeysaus, sojabonen en bloedsinaasappel

Wist je dat sesamzaad afkomstig is uit kleine zaadpeulen? Zodra de zaadjes rijp zijn, springen de peulen met een scherpe tik open.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Crustaceans
Senf
Egg
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

120 gram

Garnalen

30 gram

Whiskeysaus

75 gram

Sushirijst

½ stuk(s)

Avocado

5 gram

Verse dille & bieslook

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Sojabonen

½ zakje(s)

BBQ-rub

¼ zakje(s)

Zwart sesamzaad

½ stuk(s)

Bloedsinaasappel

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

175 ml

Water

¼ tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3474 kJ
Energie (kcal)830 kcal
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels6.6 g
Eiwitten30.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Koekenpan

Instructies

Sushirijst koken
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pot met deksel.
  • Voeg de sushirijst toe en zet het vuur laag. Laat, afgedekt, 12 - 14 minuten zachtjes koken.
  • Zet het vuur daarna uit en laat afgedekt staan tot serveren.
Snijden
2
  • Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommer.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de verse kruiden fijn. 
  • Pers de helft van de bloedappelsien uit. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de overige bloedappelsien. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op hoog vuur. Voeg de garnalen en BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe en bak 2 minuten.
  • Blus af met per persoon: 1 el bloedappelsiensap, 1/2 el honing en 1/4 tl bloem. Roer goed en laat nog 1 minuut indikken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 1/2 tl suiker door de sushirijst. 
  • Meng de whiskeysaus met 1/2 el water per persoon.
Serveren
4
  • Verdeel de sushirijst over diepe borden of kommen. 
  • Leg de avocado, sojabonen, bloedappelsienblokjes, komkommerlinten en garnalen op de rijst.
  • Besprenkel de garnalen met de overige saus uit de pan.
  • Garneer met de whiskeysaus, sesamzaadjes en verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Philly cheesesteak pasta

Philly cheesesteak pasta

in romige cheddarsaus met BBQ-rub en paprika
Romige mafaldine à la Stroganoff

Romige mafaldine à la Stroganoff

met gemengd gehakt, groentemix en peterselie
Zelfgemaakte bruschetta-burgers

Zelfgemaakte bruschetta-burgers

met balsamico-patatjes en komkommersalade
Zalm met mangochutney

Zalm met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

met kruidige parelcouscous en appelsienmayo
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met gewokte groenten in ketjapsaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokosgarnering
Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Garnalen met parelcouscous in kerstomatensaus

Garnalen met parelcouscous in kerstomatensaus

met witte kaas, citroen en puntpaprika
Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

Heek à la Florentine met zelfgemaakte hollandaisesaus

met verse kruiden, geroosterde patatjes, citroen en spinazie
Cheeseburger met loaded tortillachips

Cheeseburger met loaded tortillachips

met avocado, pikante mayo, mais en tomaat
Noedelsoep met garnalen en paksoi

Noedelsoep met garnalen en paksoi

met mais en gefrituurde uitjes
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

met kimchi-regenboogsla, sesamzaadjes en pikante patatjes
Salade met dille-garnalen en avocado

Salade met dille-garnalen en avocado

met romige dressing, verse kruiden en zoetzure ui
Gele curry met garnalen en pinda's

Gele curry met garnalen en pinda's

met puntpaprika, patatjes en sperziebonen
Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

op een wortelbroodje met patatjes
Fish & Chips

Fish & Chips

met frisse komkommer-dillesalade
Udonnoedels met garnalen

Udonnoedels met garnalen

met zoete Aziatische saus, groenten en pinda's
Wrap met krokante kipschnitzel

Wrap met krokante kipschnitzel

met mangoketchup en koolsla
Geitenkaassalade met crostini

Geitenkaassalade met crostini

met cranberrychutney, appel en walnoten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes