Skip to main content
Salade met garnalen en avocado

Salade met garnalen en avocado

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui

3.9
(263)

Mosterdplanten zijn winterhard en worden over de hele wereld gekweekt. Bijna elk deel van de plant is eetbaar, inclusief de bloemen, bladeren en zaden!

Allergenen:
Schaaldieren
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Rode ui

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Little gem

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 ml

Honing-gemberdressing

Zelf toevoegen

50 ml

Water voor de aardappelen

1 el

Olijfolie

30 ml

Wittewijnazijn

25 ml

Water voor saus

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2952 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten45.6 g
waarvan verzadigd7.5 g
Koolhydraten56.3 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels9.4 g
Eiwitten19.1 g
Zout1.4 g
Potassium1314.5 mg
Calcium36.5 mg
Iron1.1 mg
Hapjespan met deksel
Kleine steelpan
Hoge kom
Staafmixer of blender
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelwedges maken
1
  • Was de aardappelen en snijd in kwarten. 
  • Voeg de aardappelen en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een sauteerpan. Stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten op middellaag vuur. Schep regelmatig om.
  • Haal het deksel van de pan en giet eventueel af. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Ui bereiden
2
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Voeg de wittewijnazijn, suiker en het water voor de saus toe aan een kleine steelpan op middelmatig vuur.
  • Voeg, zodra de suiker is opgelost, de ui en het mosterdzaad toe en kook zachtjes 10 - 15 minuten.
Groenten snijden
3
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de little gem in repen.
  • Haal de dille uit de verse kruidenmix, hak fijn en bewaar apart.
  • Snijd de peterselie en bieslook fijn.
Saus maken
4
  • Voeg de mayonaise, de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn en 1/8 avocado per persoon toe aan een hoge kom.
  • Breng op smaak met peper en zout en mix met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik is.
  • Roer de helft van de peterselie en de helft van de bieslook erdoor en bewaar tot serveren.
Garnalen bakken
5
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de knoflook en garnalen 3 minuten. 
  • Haal van het vuur en voeg de honing-gemberdressing en de dille toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Meng in een saladekom de little gem en patatjes met de groene saus.
  • Schep goed om en verdeel de salade over de borden.
  • Verdeel de ingelegde ui erover.
  • Leg alles erbovenop en garneer met de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders