Salade met buffelmozzarella en serranoham
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met buffelmozzarella en serranoham

Salade met buffelmozzarella en serranoham

Met geschaafde venkel en geroosterde druiven

Van de romige smaak van de buffelmozzarella tot de krokante kappertjes: dit gerecht is een feest voor de smaakpapillen. De druiven krijgen door het roosteren een zachtzoete smaak, wat goed past bij de zoute serranoham en zachte kaas. Als topping frituur je de kappertjes, een knapperige toevoeging aan deze salade.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Noten
Eieren
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

5 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

60 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Blauwe druiven, pitloos

1 stuk(s)

Kleine baguette

(Bevat Gluten)

10 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

10 gram

Kappertjes

40 gram

Gemengde sla

40 gram

Serranoham

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

¼ tl

Mosterd

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

4 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4720 kJ
Energie (kcal)1128 kcal
Vetten63 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten98 g
waarvan suikers28.2 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Keukenpapier
Steelpan
Saladekom

Instructies

venkel
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de stengels van de venkel en snijd eventueel loof klein. Snijd de venkel vervolgens vanaf de bovenkant in kwarten en laat de harde kern zitten. Schaaf de kwarten venkel met een dunschiller in zo dun mogelijke plakjes, vanaf de smalle stengelkant. Snijd de blaadjes verse munt in dunne reepjes. Scheur de buffelmozzarella in grove stukken.

druiven
2

Laat de blauwe druiven aan de tak en meng ze in een ovenschaal voorzichtig met 1/4 el olijfolie per persoon. Rooster 15 – 20 minuten in de oven. Leg de demi-baguette ernaast en bak de laatste 7 – 9 minuten mee. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnoten, zonder olie, totdat ze beginnen te geuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

kappertjes
3

Dep de kappertjes droog met keukenpapier. Verhit de zonnebloemolie in een kleine steelpan op hoog vuur en wacht tot de olie goed heet is. Voeg de kappertjes voorzichtig toe aan de pan en frituur ze 4 – 6 minuten, of tot ze knapperig zijn. Haal met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

brood
4

Snijd ondertussen de afgebakken demi-baguette in dunne plakken en wrijf de plakken in met de overige olijfolie en zout. Verhit dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak plakken 5 – 7 minuten per kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Druk ze met een spatel af en toe goed aan op de bodem van de pan. Haal uit de pan en bewaar apart.

salade
5

Klop ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, mosterd, honing, peper en zout met een garde tot een vinaigrette. Voeg de gemengde sla en de geschaafde venkel toe aan de saladekom en meng goed. Verdeel de salade over de borden en leg er de stukjes buffelmozzarella, de plakjes serranoham en de geroosterde druiven tussen.

serveren
6

Serveer de salade met de crostini en bestrooi met de knapperige kappertjes, het eventuele venkelloof, de munt en de walnoten.