Skip to main content
Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnootstukjes

Salade met peer, pittige blauwe kaas en walnootstukjes

met patatjes en courgettelinten

4.3
(617)

Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Walnoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

¾ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Peer

½ stuk(s)

Rode ui

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Wittewijnazijn

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2607 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten33.7 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten60.3 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels13.2 g
Eiwitten18.4 g
Zout1.6 g
Potassium75.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg
Dunschiller of kaasschaaf
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de courgette. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in partjes. Snipper de ui.

Courgette bereiden
2

Verdeel de courgettelinten over een bakplaat met bakpapier en meng met een scheutje olijfolie, peper en zout. Bak de courgettelinten 8 - 10 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn. Haal de courgette uit de oven en meng in een saladekom met de ui, wittewijnazijn, peper en zout (zie Tip).

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de aardappelblokjes.

Aardappelblokjes bakken
3

Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de aardappelblokjes 15 - 20 minuten.

Peer bakken
4

Verhit de boter in een andere pan op middelhoog vuur en bak de peerpartjes 8 - 16 minuten, of tot ze zacht zijn en de buitenkant begint te kleuren. Als de peer nog hard is zal het wat langer duren voor hij zachtgebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Peer bevat bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of voor tussendoor.

Salade mengen
5

Voeg de gemengde sla toe aan de saladekom en meng met de courgettelinten en ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gebakken patatjes over de borden. Schep de salade ernaast en garneer met de peer, blauwekaasblokjes en geroosterde walnootstukjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders