Voor dit hartige vegetarische gerecht maak je zelf een snelle barbecuesaus, waar je een klein beetje sojasaus aan toevoegt. Juist dat ene scheutje zorgt voor extra hartigheid zonder dat de saus naar soja gaat smaken. Het gerookte paprikapoeder geeft de linzen een rokerige smaak die goed bij de saus past.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Champignons
250 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
4 bosje(s)
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ blik(ken)
Linzen
½ tl
Gerookt paprikapoeder
1 tl
Gemalen komijnzaad
150 gram
Passata
¼ zakje(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
10 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Honing
¾ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
scheutje
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Schil de aardappelen (challenger) en snijd ze in grove stukken. Snipper de sjalot en pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Hak de verse bladpeterselie grof. Giet de linzen af in een vergiet.
Meng de broccoli met de helft van de zonnebloemolie op een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met peper en zout. Bak 12 – 18 minuten in de oven, of tot de roosjes knapperig zijn. Schep halverwege om.
Zorg ondertussen dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een steelpan en fruit de sjalot, de knoflook, de rode peper, het gerookte paprikapoeder en het gemalen komijnzaad 2 minuten. Schenk de tomatenpassata in de pan, voeg de zwarte balsamicoazijn en de honing toe en laat 4 – 5 minuten zachtjes koken. Meng er 1/4 zakje sojasaus per persoon en de linzen door en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de linzen erop. Schep de broccoli eromheen. Bestrooi met de peterselie en garneer met de pinda's.