Skip to main content
Risotto met worst van Brandt & Levie
Risotto met worst van Brandt & Levie

Risotto met worst van Brandt & Levie

met venkel en mascarpone

Wist je dat de oude Grieken en Romeinen venkel beschouwden als een symbool van overwinning en succes? Ze waardeerden niet alleen de smaak, maar geloofden ook dat venkel kracht en wijsheid bracht!

Labels:
Famille
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

75 gram

Risottorijst

25 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

350 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3637 kJ
Energie (kcal)869 kcal
Vetten48.5 g
waarvan verzadigd25.7 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels7.3 g
Eiwitten26.4 g
Zout2.5 g
Potassium896.3 mg
Calcium156.5 mg
Iron3.1 mg

Benodigdheden

Kom
Steelpan
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1
  • Snipper de ui en snijd de venkel in kwarten.
  • Verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes.
  • Houd het eventuele venkelloof apart ter garnering.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
2
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker, een snuif zout en 1/3 van de venkel. Zet apart tot serveren. Roer af en toe door.
  • Bereid de bouillon in een steelpan.
Worstvlees bakken
3
  • Snijd het vel van de worst open en knijp het vlees uit het vel.
  • Verhit een klontje boter in een wok of sauteerpan op hoog vuur. Bak het worstvlees met de Italiaanse kruiden, de ui en de overige venkel in 3 minuten los.
  • Bak daarna, afgedekt, nog 4 - 5 minuten op middellaag vuur.
Bouillon toevoegen
4
  • Roer de risottorijst door het worstvlees en bak 2 minuten op laag vuur.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door (zie Tip).

Tip: Een klassieke risotto wordt met wijn gemaakt. Heb je nog witte wijn in huis? Blus de risottorijst dan af met een scheut wijn voordat je de bouillon toevoegt.

Risotto koken
5
  • Voeg, zodra de bouillon door de rijstkorrels is opgenomen, opnieuw 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon.
  • Kook de risotto op laag vuur ongeveer 15 - 20 minuten, of tot de rijst gaar is (zie Tip).
  • Voeg eventueel extra water of bouillon toe om de korrels verder te garen.

Tip: De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen.

Serveren
6
  • Roer de mascarpone en het grootste deel van de geraspte kaas door de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de risotto op diepe borden en leg de venkelsalade erbovenop.
  • Garneer met de overige geraspte kaas en het eventuele achtergehouden venkelloof.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders