Skip to main content
Rijstbowl met varkensreepjes en spiegelei
Rijstbowl met varkensreepjes en spiegelei

Rijstbowl met varkensreepjes en spiegelei

geïnspireerd op Koreaanse bibimbap

4.0
(60)

Vandaag bereid je een gerecht geïnspireerd op Koreaanse bibimbap. Bibimbap is een samenvoeging van twee klanken - bibim (gemixt) en bap (rijst).

Labels:
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

65 gram

Champignons

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

100 gram

Varkensreepjes met Oosterse kruiden

Zelf toevoegen

250 ml

Water

2 tl

Wittewijnazijn

¼ tl

Pikante rode saus [zoals sriracha]

1.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Bruine basterdsuiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3187 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten32.8 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten78.3 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels4.3 g
Eiwitten41.3 g
Zout3 g
Potassium296.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Kom
Dunschiller of kaasschaaf
Pan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pot. Kook de rijst 10 - 12 minuten.
  • Laat 5 minuten nagaren.
  • Rasp ondertussen linten van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf en voeg toe aan een kom
  • Voeg de helft van de wittewijnazijn toe en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
Champignons bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen en snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 5 - 7 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart tot serveren.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
Ei bakken
3
  • Verhit opnieuw een scheutje zonnebloemolie dezelfde pan op hoog vuur en bak de varkensreepjes en de helft van de knoflook 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in andere pan en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Serveren
4
  • Voeg de overige knoflook en overige wittewijnazijn toe aan een kleine kom. Voeg de sambal, de suiker, 1 el water per persoon en de helft van de gomasio toe en meng goed door.
  • Serveer de rijst in een kom en verdeel de varkensreepjes, komkommer en champignons erover. Leg het spiegelei erbovenop. 
  • Garneer met de overige gomasio en besprenkel met de sambal-gomasiosaus en sojasaus, of serveer de sauzen apart.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders