Rigatonisalade met courgette en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatonisalade met courgette en feta

Rigatonisalade met courgette en feta

Met cherrytomaten en pijnboompitten

Rigatoni komt van het Italiaanse woord rigati, wat verwijst naar de groeven in de pasta. Bij deze pastasoort gaan de ingrediënten niet alleen in de buizen zitten, maar ook tussen de ribbels. Vandaag maak je er een pastasalade van, waarmee je de zomer alvast in huis haalt. De tomaat en courgette maken het gerecht lekker fris en de feta vormt een zoute tegenhanger.

Labels:
Veggie
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Rigatoni

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)

125 gram

Rode cherrytomaten

1 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 tl

Paprikapoeder

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3376 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels6 g
Eiwitten26 g
Zout0.3 g

Instructies

Pasta koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel en kook de rigatoni hierin, afgedekt, in 12 – 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten voorbereiden
2

Meng ondertussen in een saladekom de extra vierge olijfolie, zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout tot een dressing. Snijd de cherrytomaten in kwarten en snijd de krulpeterselie fijn. Voeg de cherrytomaten en het grootste deel van de krulpeterselie toe aan de saladekom. Snijd de courgette in dunne halve plakken en snijd of pers de knoflook fijn.

Pijnboompitten roosteren
3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Courgette bakken
4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de knoflook en de courgette met het paprikapoeder 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg daarna toe aan de saladekom.

Salade maken
5

Verkruimel de feta. Voeg als laatste de rigatoni en de helft van de feta toe aan de saladekom en meng alles goed.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten, de overige feta en krulpeterselie.