Skip to main content
Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood
Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood

Raapstelensoep met kruidenkaas, zonnebloempitten en knoflookbrood

In dit recept maak je het knoflookbrood zelf

3.8
(9,6K)

Voor deze frisse lentesoep zijn de Hollandse raapstelen speciaal voor HelloFresh gezaaid. Raapstelen zijn de bladeren van een jonge meiraap. Als je de raapstelen niet oogst, dan krijg je dus meirapen. Bekijk onze social-mediapagina’s voor een video waarin we stap voor stap uitleggen hoe je dit gerecht moet maken!

Allergenen:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Ei

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

100 gram

Aardappelen

150 gram

Meiraap

1

Ui

1

Knoflookteen

50 gram

Raapstelen

85 gram

Bruine ciabatta

(Bevat: Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geitenkaas, geraspt

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

¾ cube

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)571 kcal
Energie (kJ)2389.1 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten59 g
Vezels10 g
Eiwitten20 g

Benodigdheden

Oven
Pan
Staafmixer

Instructies

1

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 210 graden. Kook 400 ml water per persoon.

2

Verhit een soeppan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd meirapen en raapstelen
3

Schil of was ondertussen de aardappelen (doré) grondig. Schil de meiraap en snijd de aardappelen en meiraap klein. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de wortels van de raapstelen en was de raapstelen grondig.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde soeppan en fruit de ui en de helft van de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappel en meiraap toe, zet het vuur hoger en bak 2 minuten. Voeg de raapstelen en 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de soep, afgedekt, 15 minuten.

Snijd in het ciabattabrood
5

Meng ondertussen de roomboter met de overige knoflook en peper en zout naar smaak. Snijd de ciabatta op een aantal plekken tot 1/3 in en smeer de inkepingen in met de knoflookboter. Bak de ciabatta 9 - 10 minuten in de oven.

Haal de soep van het vuur en pureer
6

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg naar wens extra water toe om de soep vloeibaarder te maken en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met kruidenkaas en zonnebloempitten
7

Verdeel de soep over de soepkommen en garneer met de kruidenkaas en zonnebloempitten. Serveer met het knoflookbrood.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders