Skip to main content
Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus
Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

met verse peterselie

Balletjes in tomatensaus mmmmmm lekker ! Met bloemkoolpuree, ook nog eens veel groentjes !

Allergenen:
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

5 gram

Verse bladpeterselie en tijm

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Weizen, Uova, Senape, Sellerie)

4 stuk(s)

Ei

15 gram

Panko paneermeel

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Aardappelen

250 gram

Bloemkool

10 snufje

Nootmuskaat

200 gram

Passata

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

½ takje(s)

Verse rozemarijn

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat: Milk)

Zelf toevoegen

[Plantaardige] melk

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)589 kcal
Energie (kJ)2463 kJ
Vetten35.8 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten32.3 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels11.2 g
Eiwitten30.4 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Kom
Soeppan of grote pan met deksel
Hapjespan met deksel
Rasp
Staafmixer

Instructies

Balletjes maken
1

Snipper de sjalot. Snijd de bladpeterselie fijn. Meng in een kom het boerengehakt, de helft van de sjalot, de helft van de bladpeterselie, 1/2 ei per persoon (zie TIP) en de panko. Breng op smaak met peper en zout. Kneed goed door en rol 3 balletjes per persoon.

Tip: Maak je dit recept voor een oneven aantal? Kluts het ei dan eerst in een kommetje en gebruik daar de helft van.

Bakken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de balletjes in 5 - 6 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook en overige sjalot toe aan dezelfde hapjespan en bak 1 - 2 minuten in het bakvet van de balletjes. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de bloemkool en aardappel.

Snijden
3

Schil of was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de aardappel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de bloemkool toe. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Rasp ondertussen een mespuntje per persoon van de nootmuskaat.

Saus maken
4

Voeg de passata en 1/2 el bloem per persoon toe aan hapjespan met knoflook en sjalot. Bak 3 - 4 minuten zonder deksel. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en 2 el water per persoon. Breng op smaak met peper en zout en voeg de takjes rozemarijn en tijm toe. Breng, afgedekt, aan de kook en voeg de balletjes weer toe. Kook 10 - 15 minuten zachtjes op laag vuur terwijl je de puree maakt.

Puree maken
5

Mix de bloemkool en aardappel in de pan met een staafmixer tot een gladde puree (zie TIP). Voeg 1/2 el boter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en meng goed. Breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat per persoon. Roer dan de belegen kaas door de bloemkoolpuree.

Tip: Plet eventueel de bloemkool en aardappelen eerst met een aardappelstamper.

Serveren
6

Serveer de balletjes in tomatensaus met de bloemkoolpuree. Garneer met de overige bladpeterselie.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus