Skip to main content
Platbroodpizza margherita met cherrytomaten
Platbroodpizza margherita met cherrytomaten

Platbroodpizza margherita met cherrytomaten

met mozzarella, rucola en pesto vinaigrette

4.3
(228)

Kook je dit recept later in de week? Bewaar je platbroden dan op een koele en droge plek voor een heerlijk verse pizzabodem.

Labels:
Veggie
Toegankelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

60 gram

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat: Gluten)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij)

½ zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)845 kcal
Energie (kJ)3537 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers15 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaten. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de mozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Tomatensaus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de passata toe en per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelmatig vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

Bakken
3

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 6-8 minuten in de oven. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven.

Pizza's maken
4

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de gebakken cherrytomaten, de Italiaanse kaas en de mozzarella over de pizza's en bestrooi met peper en zout.

Pizza's bakken
5

Bak de pizza's opnieuw op een bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Serveren
6

Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en garneer met de pesto-vinaigrette. Verdeel de rucola erover.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders