Platbroodpizza margherita met cherrytomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza margherita met cherrytomaten

Platbroodpizza margherita met cherrytomaten

met mozzarella, rucola en pesto vinaigrette

Kook je dit recept later in de week? Bewaar je platbroden dan op een koele en droge plek voor een heerlijk verse pizzabodem.

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Rode kerstomaten

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Volkoren Libanees flatbread

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

2.5 gram

Vers basilicum

½ zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)413 kcal
Energie (kJ)1728 kJ
Vetten28.6 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten19.7 g
waarvan suikers12 g
Vezels6 g
Eiwitten16.6 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaten. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de mozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Tomatensaus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de passata toe en per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelmatig vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door (zie Tip).

Tip: Is de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe.

Bakken
3

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 6-8 minuten in de oven. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Je bakt de platbroden even voor, zodat ze lekker krokant worden. Doe ze er niet te lang in, anders drogen ze uit.

Pizza's maken
4

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de gebakken cherrytomaten, de Italiaanse kaas en de mozzarella over de pizza's en bestrooi met peper en zout.

Basilicum snijden
5

Bak de pizza's opnieuw in de oven op de bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Serveren
6

Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en garneer met de pesto-vinaigrette. Verdeel de rucola erover.