Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden

Dit recept is geïnspireerd op kottu roti. Een Sri Lankaans gerecht waarin de roti (in dit geval chapati) kleingesneden meegaat in de wok.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Lente-ui

3 stuk(s)

Knoflookteen

½

Tomatenpuree

¼ zakje(s)

Rode currykruiden

gram

Groentemix: paprika, prei, wortel en kool

200 gram

Oosterse wokmix

1 stuk(s)

Ei

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Chapati

10 gram

Gezouten pinda's

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)619 kcal
Energie (kJ)2590 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers22 g
Vezels7.8 g
Eiwitten21 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote wok of hapjespan
Kom
Garde

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook en het witte gedeelte van de bosui toe en roerbak 1 - 2 minuten.

Tip: https://mvdataappstorageeunlprod.blob.core.windows.net/medialibrary-43a72c4d7b634ea6b37b2e2cfd6450f5-r/247615305ff2495ab387d904e520f0e9/247615305ff2495ab387d904e520f0e9/Large/HF210629_R14_W32_NL_Q3544-1_MB_Step1_low.jpg?sv=2017-04-17&sr=b&si=201904101622&sig=XEz7L8Wrz96eaUvb%2Foz5kE6vRHHQmNJgNq7QjKTp964%3D&st=0052-11-10T04%3A28%3A04Z&se=2031-07-02T00%3A56%3A51Z

Groenten roerbakken
2
  • Voeg de tomatenpuree en de rode currykruiden toe en roerbak 1 minuut mee.
  • Voeg de groentemix en 2 el water per persoon toe aan de pan.
  • Schep goed om en bak 7 - 8 minuten, of totdat het water is verdampt en de groenten gaar zijn.
Ei bakken
3
  • Kluts ondertussen de eieren los in een kom samen met de woksaus met gember en de sojasaus (zie Tip). Gebruik een vork of garde.
  • Hak ondertussen de chapati in fijne reepjes.
  • Schuif de groenten naar de buitenkant van de wok, voeg 1/2 el roomboter per persoon toe en voeg de geklutste eieren toe in het midden van de de wok. Laat kort stollen en meng de eieren met de groenten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg eventueel na het serveren naar smaak een beetje toe.

Serveren
4
  • Voeg de reepjes chapati toe aan de wok, roerbak 2 - 3 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de pinda's grof. 
  • Verdeel de roerbak over de borden en garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pinda's.

Tip: Het originele recept van de chapati is speciaal voor HelloFresh aangepast: het bevat nu meer volkoren meel en minder zout. Het resultaat is lekker én voedzaam!