Skip to main content
Parelgerst met merguezworstjes

Parelgerst met merguezworstjes

Een ode aan de Midden-Oosterse keuken

3.6
(670)

In dit gerecht zitten veel ingrediënten die we kennen uit de Midden-Oosterse keuken, zoals parelgerst, karwijzaad en merguezworstjes. Deze pittige worstjes, traditioneel gemaakt van rund-, lams- of schapenvlees, zijn gekruid met foelie, peterselie en laurier. We combineren het met verse groenten zoals gele paprika.

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Gluten
Soja
Moutarde
Céleri

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

85 g

Orge perlé

(Contient: Gluten)

2 pièce(s)

Merguez de bœuf

(Contient: Soja, Moutarde, Céleri Peut contenir : Céréales contenant du gluten, Œuf)

½ pièce(s)

Poivron jaune

½ pièce(s)

Courgette

2 pièce(s)

Oignon nouveau

½ cc

Graine de carvi

1 cc

Paprika en poudre

Ingrédients à avoir chez soi

225 ml

Bouillon de légumes

1 cs

Huile d'olive

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories660 kcal
Énergie (kJ)2761.4 kJ
Graisses24 g
Graisses saturées9 g
Glucides78 g
Fibres alimentaires17 g
Protéines38 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Papier aluminium
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle

Instructions

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Bak de merguezworstjes.
2

Prik de merguezworstjes met een scherp mesje in op 3 plekken, verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de merguezworstjes 6-8 minuten op middelmatig vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

Snijd de paprika.
3

Snijd ondertussen de paprika in smalle repen en de courgette in dunne halve plakken. Snijd de bosui in fijne ringen.

4

Zet de wok of hapjespan met het bakvet van de rundermerguez terug op middelmatig vuur en bak de paprika, courgette, karwijzaad en paprikapoeder 5 minuten.

Leg de rundermerguez ertussen en laat nog 2 – 3 minuten doorgaren op laag vuur.
5

Voeg de parelgerst en ¾ van de bosui toe aan de wok of hapjespan met groenten. Leg de merguezworstjes ertussen en laat nog 2 – 3 minuten doorgaren op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de overige bosui.
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bosui.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes