In dit gerecht zitten veel ingrediënten die we kennen uit de Midden-Oosterse keuken, zoals parelgerst, karwijzaad en merguezworstjes. Deze pittige worstjes, traditioneel gemaakt van rund-, lams- of schapenvlees, zijn gekruid met foelie, peterselie en laurier. We combineren het met verse groenten zoals gele paprika.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
85 g
Orge perlé
(Contient: Gluten)
2 pièce(s)
Merguez de buf
(Contient: Soja, Moutarde, Céleri Peut contenir: Céréales contenant du gluten, Œuf)
½ pièce(s)
Poivron jaune
½ pièce(s)
Courgette
2 pièce(s)
Oignon nouveau
½ cc
Graine de carvi
1 cc
Paprika en poudre
225 ml
Bouillon de légumes
1 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst in 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Prik de merguezworstjes met een scherp mesje in op 3 plekken, verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de merguezworstjes 6-8 minuten op middelmatig vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.
Snijd ondertussen de paprika in smalle repen en de courgette in dunne halve plakken. Snijd de bosui in fijne ringen.
Zet de wok of hapjespan met het bakvet van de rundermerguez terug op middelmatig vuur en bak de paprika, courgette, karwijzaad en paprikapoeder 5 minuten.
Voeg de parelgerst en ¾ van de bosui toe aan de wok of hapjespan met groenten. Leg de merguezworstjes ertussen en laat nog 2 – 3 minuten doorgaren op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bosui.