Ovenschotel met groenten, ei en Brandt & Levie varkensworst als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel met groenten, ei en Brandt & Levie varkensworst als extra

Ovenschotel met groenten, ei en Brandt & Levie varkensworst als extra

met feta, frisse komkommersalade en verse kruiden

Dit recept is een variant op een bekende klassieker uit de Griekse keuken: moussaka. Het zit, zoals je van het originele recept gewend bent, boordevol groenten en wij hebben er een gekruide varkensworst aan toegevoegd. Je zet de ovenschotel met gemak op tafel. Jij kookt de aardappelen en snijdt de groenten, de oven doet de rest. Door halverwege de oventijd ei en geitenkaas toe te voegen wordt het lekker smeuïg.

Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

¼ stuk(s)

Rode ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

10 gram

Munt, oregano en peterselie

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensworst met peterselie en knoflook

50 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Komkommer

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

1 tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5015 kJ
Energie (kcal)1199 kcal
Vetten87 g
waarvan verzadigd31.9 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels8 g
Eiwitten47 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in kleine stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 8 – 10 minuten.

Groenten snijden
2

Halveer de ui en snijd in halve ringen. Snijd de tomaat in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes en snijd grof. Pers de knoflook of snijd fijn en houd de helft apart.

Groenten bereiden
3

Meng in een ovenschaal de ui, tomaat, paprika, oregano en de helft van de knoflook met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten 10 – 15 minuten in de oven. Voeg vervolgens de aardappelen toe en meng het geheel goed door. Breek per persoon 2 eieren bovenop de groenten en aardappelen. Verkruimel de feta erboven en bak nog 10 – 15 minuten in de oven.

Varkensworst bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de varkensworst 2 – 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten op middelmatig vuur. Keer de varkensworst regelmatig om. Meng in een kleine kom intussen de overige knoflook en de volle yoghurt met peper en zout.

Salade maken
5

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Meng in een saladekom de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing. Meng de komkommer en munt met de dressing in de saladekom. Snijd de peterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de groenten, aardappelen, eieren en worst over de borden. Garneer met de peterselie. Verdeel de yoghurtsaus ernaast. Serveer de komkommersalade erbij.