Skip to main content
Vogel Rok-nest van udonnoedels en gemarineerde eieren

Vogel Rok-nest van udonnoedels en gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade

Eieren worden veelzijdig gebruikt in veel Aziatische noedelgerechten: ze kunnen gepocheerd, gebakken of zachtgekookt worden geserveerd. Ze zorgen zeker voor een meer voedzaam en compleet gerecht!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Ei
Pinda's
Gluten
Tarwe
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauMoeilijk
Hoeveelheden

1 tl

Verse gember

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Sesamzaad, Noten)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ stuk(s)

Komkommer

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja)

100 gram

Sperziebonen

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Ketjap of zoete sojasaus

45 ml

Water voor saus

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3169 kJ
Energie (kcal)757 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd6.4 g
Koolhydraten75.7 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels10.1 g
Eiwitten36.5 g
Zout3.9 g
Potassium274.9 mg
Calcium71 mg
Iron0.8 mg
Pan
Kom
Film plastique
Saladekom
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot.
  • Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Kook de eieren 6 - 8 minuten. Haal met een schuimspaan uit de pot. Bewaar de pot met heet water voor stap 3.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water. Pel de eieren en houd apart.
Eieren marineren
2
  • Hak 1/4 van de pikante honingpinda’s fijn en voeg toe aan een kom.
  • Voeg 1/3 van de gele currykruiden en 1/2 el water per persoon toe en meng goed.
  • Voeg de gekookte eieren toe aan de kom en schep voorzichtig om zodat de eieren rondom bedekt zijn.
  • Dek de kom af met vershoudfolie en houd apart. Schep af en toe om.
Komkommer bereiden
3
  • Breng de pot heet water opnieuw aan de kook voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in drie gelijke stukken.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de honing met de witte balsamicoazijn.
  • Voeg de komkommer toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.
Sperziebonen koken
4
  • Kook de sperziebonen in 3 - 4 minuten beetgaar.
  • Voeg dan de udonnoedels toe en kook nog 1 minuut. Giet af en laat uitstomen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de gember en de overige gele currykruiden 1 - 2 minuten.
Bakken
5
  • Voeg de pindakaas, sojasaus, ketjap of zoete sojasaus en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe.
  • Zet het vuur hoog en meng goed.
  • Voeg de sperziebonen en de noedels toe. Bak 2 - 3 minuten al roerend op middelhoog vuur (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel meer water toe als de saus te droog lijkt.

Serveren
6
  • Verdeel de noedels met sperziebonen over de borden.
  • Bestrooi met de overige pikante honingpinda’s en leg de curry-eieren erbovenop.
  • Serveer met de komkommersalade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders