Skip to main content
Gele viscurry met volkoren noedels

Gele viscurry met volkoren noedels

met wortel, broccoli en gomasio

4.1
(127)

Koolvis is een witvis en familie van de kabeljauw - hij wordt geprezen om zijn zachte textuur en volle smaak.

Labels:
Calorie Smart
Famille
Riche en protéines
Allergenen:
Vis
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Weekdieren
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Koolvis

(Bevat: Vis)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

125 gram

Broccoli

½ zakje(s)

Gele currykruiden

90 ml

Kokosmelk

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Rode ui

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

15 gram

Oestersaus

(Bevat: Tarwe, Gluten, Weekdieren, Soja)

Zelf toevoegen

225 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

½ tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2731 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten32.4 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten57.9 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels9.8 g
Eiwitten31.6 g
Zout3.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium943.5 mg
Calcium96.5 mg
Iron1.4 mg
Keukenpapier
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bloem van de broccoli in zeer kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Dep ondertussen de vis droog met keukenpapier en snijd in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Breng op smaak met peper en zout.
Specerijen bakken
2
  • Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een grote sauteerpan op middelmatig vuur. Fruit de ui, de knoflook en de currykruiden 2 - 3 minuten.
  • Schuif de specerijen naar één kant van de sauteerpan en leg de vis op de andere kant. Bak de vis 2 minuten per kant.
  • Haal daarna de vis uit de sauteerpan en bewaar apart.
Curry maken
3
  • Voeg de bouillon, kokosmelk, suiker, oestersaus en wittewijnazijn toe aan de sauteerpan.
  • Voeg de wortel en de broccoli toe, meng goed en dek de pan af. Laat 5 minuten stoven. De broccoli hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Weeg ondertussen de noedels af. Haal het deksel van de pan, voeg de noedels toe en kook 3 - 4 minuten zonder deksel.
Serveren
4
  • Roer de noedels los met een spatel en voeg eventueel extra water of bouillon toe als de curry te droog lijkt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep de vis terug in de curry, verwarm kort en verdeel de curry over de borden.
  • Garneer met de gomasio.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders