Skip to main content
Noedelsoep met gehaktballetjes
Noedelsoep met gehaktballetjes

Noedelsoep met gehaktballetjes

geïnspireerd op Vietnamese pho

Deze noedelsoep is geïnspireerd op Vietnamese pho, wat je uitspreekt als 'feu'. In Vietnam wordt deze soep de hele dag door gegeten. Vandaag kook jij een variant die zo op tafel staat. Net als in de Vietnamese keuken gebruik je veel verschillende specerijen voor een smaakvolle soep.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Soja
Pesce

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

1 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Steranijs

¼ zakje(s)

Gemalen kardemom

¼ zakje(s)

Gemalen korianderzaad

¼ zakje(s)

Gemalen kaneel

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

10 ml

Vissaus

(Bevat: Pesce)

105 gram

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

50 gram

Sobanoedels

(Bevat: Gluten)

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Rode peper

5 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Sellerie)

200 gram

Groentemix

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2506 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd8.4 g
Koolhydraten54 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout7.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Zeef
Kom

Instructies

Snijden
1

Breng 800 ml water per persoon aan de kook. Snijd de sjalot fijn. Rasp de verse gember fijn. Verhit een pan met deksel en rooster de steranijs op middelmatig vuur totdat hij begint te geuren. Voeg de gemalen kardemom, koriander en kaneel toe en roerbak nog 10 seconden.

Bouillon koken
2

Voeg het kokende water, de sjalot,  de sojasaus, de vissaus en de gember toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng aan de kook, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Balletjes draaien
3

Verdeel ondertussen elke gekruide gehaktbal in 4 delen. Draai van elk deel gehakt een klein balletje. Breng ondertussen 500 ml water persoon aan de kook in een andere pan met deksel. Voeg de sobanoedels toe en kook, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af door een zeef en spoel onder koud water.

Limoen snijden
4

Snijd ondertussen de limoen in partjes en de rode peper in dunne ringen. Leg de limoen, de rode peper en de takjes verse koriander en munt samen op een bordje.

Balletjes koken
5

Giet de bouillon door een zeef en vang op in een kom. Schenk de bouillon terug in de kookpan en gooi de vaste delen weg. Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de groentemix en de gehaktballetjes toe.  Kook in 4 minuten gaar.

Serveren
6

Verdeel de sobanoedels over de kommen en schenk er de hete soep over.  Laat iedereen zelf de soep garneren met de koriander, munt, rode peper en limoen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla