Mexicaans gekruide linzenstoof met bieten-tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaans gekruide linzenstoof met bieten-tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met bieten-tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, wortel en mais

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze vegetarische linzenstoof een feestelijke maaltijd!

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Klimaatbewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Gesneden ui

70 gram

Maïs in blik

⅓ blik(ken)

Linzen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

50 gram

Biologische zure room

25 gram

Geraspte belegen kaas

50 gram

Bieten-tortillachips

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)636 kcal
Energie (kJ)2661 kJ
Vetten26.9 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten73.9 g
waarvan suikers24.8 g
Vezels12.6 g
Eiwitten18.4 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Kom
Vergiet
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes en houd apart in een kom.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Giet de mais en de linzen af in een vergiet.

Weetje: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de ruim 250 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten.
  • Voeg 1/2 blikje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut mee.
  • Verlaag het vuur, meng de mais en linzen door de saus en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Salsa en dip maken
3
  • Snijd de limoen in partjes. Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom met tomatenblokjes.
  • Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe aan de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en houd apart.
  • Meng ondertussen in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de zure room.
Serveren
4
  • Verdeel de linzenstoof over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte cheddar, tomatensalsa en de overige limoenpartjes.
  • Serveer met de zoet-pittige chilisaus en de tortillachips.