Mediterraans gekruide kipfilet met champignonjus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterraans gekruide kipfilet met champignonjus

Mediterraans gekruide kipfilet met champignonjus

met pompoen-aardappelpuree

Kipfilet bevat weinig vet en veel eiwitten en is daardoor een lichtere keuze dan bijvoorbeeld kippendij. Je maakt er een bijzondere aardappelpuree bij: de pompoen zorgt voor een smeuïg en zoet geheel. Lekker met de aardse smaak van de paddenstoelenjus.

Allergenen:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Hokkaido pompoen

250 gram

Kruimige aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Kastanjechampignons

1 tl

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Kipfilet met tuinkruiden en knoflook

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2822 kJ
Energie (kcal)675 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd14.9 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels0 g
Eiwitten30 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Snijden
1

Verwijder de pitten en draden van de pompoen en snijd de pompoen in stukken. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en snijd de kastanjechampignons in plakjes.

Koken
2

Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout en de vadouvantaan de kook. Voeg de aardappelen en de pompoen toe en kook 12 – 18 minuten, of tot de pompoen gaar is. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Bakken
3

Wrijf ondertussen de kipfilets in met peper en zout. Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de kipfilet met mediterraanse kruiden, sjalot en kastanjechampignons 8 – 12 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal de kipfilet uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Snijden
4

Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Voeg 1 el roomboter toe per persoon aan de kastanjechampignons met sjalot, laat smelten en voeg een scheutje kookwater toe om een jus te maken. Breng de jus op smaak met peper en zout.

Puree maken
5

Stamp de pompoen en aardappel fijn met een aardappelstamper. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de puree over de borden en garneer met bladpeterselie. Schep de kipfilet ernaast en serveer met de champignonjus.