Skip to main content
Teriyaki-zalmspiesen

Teriyaki-zalmspiesen

2 porties | met courgette en paprika

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recept
Allergenen:
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk
/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

50 gram

Teriyakisaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

1 zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

4 stuk(s)

Spies

Zelf toevoegen

2 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)1648 kJ
Energie (kcal)394 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten16.6 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels3.8 g
Eiwitten23.3 g
Zout4.1 g
Kom

Instructies

1
  • Snijd de zalmfilet in blokjes van 4 cm.
  • Snijd de paprika in blokjes van 3 cm.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
2
  • Meng in een kom de teriyakisaus, sojasaus, zonnebloemolie en Koreaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de zalm toe en meng met de saus.
3
  • Spiets de zalm, courgette en paprika aan de spiesen.
4
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Grill de zalmspiesen 8 - 10 minuten op de barbecue, of tot de zalm gaar is.
  • Serveer de zalmspiesen op een serveerschaal.

Tip: Je kunt de zalmspiesen ook 9 - 10 minuten bakken in de voorverwarmde oven of ze in een pan bakken. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders