Skip to main content
Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten

Linzensalade met spinazie, bieten, danablu en pecannoten

met heerlijke blauwschimmelkaas

3.4
(494)

Je voegt danablu toe aan deze salade, wat zorgt voor een krachtige smaak. Danablu is een Deense blauwschimmelkaas die 12 weken gerijpt werd. Deze machtige kaas is erg lekker bij de zoete rode bietjes. Dat alles in combinatie met spinazie, rode ui en zwarte balsamicoazijn maken van dit gerecht een echte smaakbom!

Tags:
Épicé
Végé
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Fruits à coque

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation20 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½ pièce(s)

Oignon rouge

150 g

Betteraves rouges cuites

50 g

Épinards

(Peut contenir : Céleri)

½ boîte(s)

Lentilles

3 brin(s)

Persil plat frais

(Peut contenir : Céleri)

50 g

Danablu

(Contient: Lait (contient du lactose))

20 g

Noix de pécan

(Contient: Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

1 cs

Vinaigre balsamique noir

1 cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Miel

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories558 kcal
Énergie (kJ)2334.7 kJ
Graisses37 g
Graisses saturées11 g
Glucides28 g
Fibres alimentaires13 g
Protéines22 g

Ustensiles

Poêle à bords hauts
Petit bol
Bol

Instructions

Snijd de bieten in dunne plakken.
1

Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de bieten in dunne plakken.

Blus af met zwarte balsamicoazijn.
2

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui en bieten 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en roerbak nog 1 minuut zodat het zuur van de azijn kan vervliegen.

3

Scheur de spinazie klein en meng met de linzen, rode ui en bieten in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout en voeg toe aan de salade.

Voeg de danablu toe.
4

Hak de peterselie fijn en voeg de helft, samen met de helft van de danablu, toe aan de salade.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten, overige peterselie en overige danablu.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes