Je voegt danablu toe aan deze salade, wat zorgt voor een krachtige smaak. Danablu is een Deense blauwschimmelkaas die 12 weken gerijpt werd. Deze machtige kaas is erg lekker bij de zoete rode bietjes. Dat alles in combinatie met spinazie, rode ui en zwarte balsamicoazijn maken van dit gerecht een echte smaakbom!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon rouge
150 g
Betteraves rouges cuites
50 g
Épinards
½ boîte(s)
Lentilles
3 brin(s)
Persil plat frais
50 g
Danablu
20 g
Noix de pécan
½ cs
Huile d'olive
1 cs
Vinaigre balsamique noir
1 cs
Huile d'olive vierge extra
1 cc
Miel
à votre goût
Poivre et sel
Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de bieten in dunne plakken.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui en bieten 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Blus af met de helft van de zwarte balsamicoazijn en roerbak nog 1 minuut zodat het zuur van de azijn kan vervliegen.
Scheur de spinazie klein en meng met de linzen, rode ui en bieten in een saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, overige zwarte balsamicoazijn, honing, peper en zout en voeg toe aan de salade.
Hak de peterselie fijn en voeg de helft, samen met de helft van de danablu, toe aan de salade.
Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten, overige peterselie en overige danablu.