Hummus komt oorspronkelijk uit de Libanese keuken en wordt traditioneel gemaakt van kikkererwten, sesampasta (tahin), olijfolie, komijnzaad en citroensap. Deze week maak jij een variant met Turkse aubergine. Deze is kleiner en dunner dan een gewone aubergine en bevat minder vocht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Turkse aubergine
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Tomaat
110 gram
Rundergehakt
â…“ stuk(s)
Kikkererwten
1 tl
Gemalen komijnzaad
1 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
1 tl
Paprikapoeder
1.5 el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de Turkse aubergine in schijfjes van ½ cm. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine 2 – 3 minuten per kant op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en houd warm in een ovenschaal in de oven.
Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de tomaat in parten. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak het rundergehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de courgette, de helft van het paprikapoeder en de helft van het komijnpoeder toe en bak al roerende 3 minuten. Voeg de helft van de tomaat toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Giet ondertussen de kikkererwten af en meng deze met de aubergine, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, overige paprikapoeder, overige komijn, peper en zout in een hoge kom. Pureer alles met een staafmixer tot hummus. Voeg als dat nodig is 1 el water of extra olijfolie toe om het smeuïger te maken.
Verdeel het platbrood over de borden. Smeer in met de hummus, beleg met het gehakt, courgette en de overige tomaat. Rol het platbrood op tot een wrap. Serveer met het overige gehakt en de groenten.