Lauwwarme Luikse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme Luikse salade

Lauwwarme Luikse salade

Met spekjes, sperziebonen en aardappelen

Het saladeseizoen is misschien voorbij, maar deze stevige, lauwwarme salade is ook heerlijk in de koudere maanden. In het traditionele recept zit eigenlijk geen sla, maar wij hebben daar wel voor gekozen: dat maakt het gerecht als geheel wat lichter.

Labels:
Eet mij eerst
Caloriebewust
Allergenen:
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Sperziebonen

200 gram

Drieling aardappelen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

60 gram

Spekblokjes

4 bosje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

30 gram

Mesclun

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Mosterd

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2732 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels10 g
Eiwitten23 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Koekenpan
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

• Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng, afgedekt, aan de kook en kook de krieltjes 8 – 10 minuten. Snipper ondertussen de sjalot fijn. • Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel voor de boontjes en het ei. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, en snijd de sperziebonen in 3 gelijke delen.

Koken en bakken
2

• Kook de sperziebonen samen met 1 ei per persoon, afgedekt, 5 – 7 minuten beetgaar. • Haal het ei er na 5 minuten uit en spoel samen met de sperziebonen af onder koud water. Snijd het ei in partjes. • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de helft van de spekjes samen met de helft van de sjalot 5 minuten.

Afblussen en bakken
3

• Haal de koekenpan met de spekjes van het vuur, blus de spekjes af met de wittewijnazijn en voeg de mosterd toe voor de dressing. • Verhit een andere grote koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de overige spekjes samen met de overige sjalot 1 – 2 minuten. • Voeg de boontjes en de aardappelen toe en roerbak 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. • Meng de dressing door de aardappelen en sperziebonen. • Verdeel de mesclun over de borden en schep de aardappelen en sperziebonen eroverheen. • Garneer met de partjes ei en de bladpeterselie.