Lauwwarme Luikse salade

Lauwwarme Luikse salade

Met spekjes, sperziebonen en aardappelen

20 minuten
Beoordeeld met 3.1 / 4
Lees meer

Het saladeseizoen is misschien voorbij, maar deze stevige, lauwwarme salade is ook heerlijk in de koudere maanden. In het traditionele recept zit eigenlijk geen sla, maar wij hebben daar wel voor gekozen: dat maakt het gerecht als geheel wat lichter.

Labels:Eten binnen 3 dagenGlutenvrijLactosevrijQuick & easyCalorie-focus
Allergenen:Ei
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

300 g

Sperziebonen

400 g

Drieling aardappelen

2 stuks

Sjalot

2 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

120 g

Spekblokjes (mager)

8 takje

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

60 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

1 el

Mosterd

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2732 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd12.2 g
Koolhydraten48 g
waarvan suikers4.1 g
Vezels10 g
Eiwitten23 g
Zout2.4 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Pan met deksel
Koekenpan
Bord
InstructiesPDF
Instructies
1

• Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng, afgedekt, aan de kook en kook de krieltjes 8 – 10 minuten. Snipper ondertussen de sjalot fijn. • Breng ruim water aan de kook in een andere pan met deksel voor de boontjes en het ei. • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, en snijd de sperziebonen in 3 gelijke delen.

2

• Kook de sperziebonen samen met 1 ei per persoon, afgedekt, 5 – 7 minuten beetgaar. • Haal het ei er na 5 minuten uit en spoel samen met de sperziebonen af onder koud water. Snijd het ei in partjes. • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middellaag vuur en bak de helft van de spekjes samen met de helft van de sjalot 5 minuten.

3

• Haal de koekenpan met de spekjes van het vuur, blus de spekjes af met de wittewijnazijn en voeg de mosterd toe voor de dressing. • Verhit een andere grote koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de overige spekjes samen met de overige sjalot 1 – 2 minuten. • Voeg de boontjes en de aardappelen toe en roerbak 4 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

• Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. • Meng de dressing door de aardappelen en sperziebonen. • Verdeel de mesclun over de borden en schep de aardappelen en sperziebonen eroverheen. • Garneer met de partjes ei en de bladpeterselie.