Pilav is een gerecht dat veel wordt gegeten in het Midden-Oosten en is verwant aan Italiaanse risotto. Je verwerkt onder andere Parijse worteltjes door de pilav. Ondanks de naam komen deze worteltjes niet uit Parijs. Ze kregen deze naam omdat de worteltjes worden bewerkt met een parisienneboor!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
40 gram
Groene linzen
½
Ui
75 gram
Parijse worteltjes
(Bevat: Selderij)
75 gram
Sperziebonen
1 tl
Gemalen kurkuma
40 gram
Pandanrijst
1
Ei
(Bevat: Ei)
250 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Meng de linzen met een snufje zout en 200 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten op middelmatig vuur koken. Giet af en laat uitlekken.
Bereid ondertussen de bouillon. Snipper de ui. Halveer de Parijse worteltjes. Verwijder de topjes van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in stukken van 3 – 4 cm.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui en kurkuma 2 minuten op laag vuur. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, groene linzen, Parijse worteltjes en sperziebonen toe en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 15 minuten op laag vuur. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt.
Breng ondertussen de eieren aan de kook in de pan met deksel en kook de eieren in 6 – 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.
Verdeel de rijst over de borden en leg op elk bord een ei.