HelloFresh
topBanner
Kruidige gevulde courgette met zilvervliesrijst

Kruidige gevulde courgette met zilvervliesrijst

met feta-tomaatsalade

Lees meer

Dit gerecht zit vol groente - met wel 600 g per portie heb je na deze maaltijd al evenveel vitamine C binnen dan je op een hele dag nodig hebt!

Labels:VeggieBalans
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

20 g

Verse krulpeterselie, koriander en munt

100 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

85 g

Zilvervliesrijst

1 tl

Paprikapoeder

1 stuks

Gemalen kaneel

2 stuks

Tomatenblokjes

½ tl

Courgette

15 g

Gemalen komijn

2 stuks

Amandelschaafsel

(BevatNoten, Kan sporen van allergenen bevatten)

3 tl

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

naar smaak

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2567 kJ
Energie (kcal)614 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers31.0 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Ovenschaal
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng in een pan met deksel water aan de kook voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de krulpeterselie, munt en koriander fijn. Snijd de feta in blokjes.

2

Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1 tl olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en per persoon: 1/2 tl paprikapoeder en een mespuntje kaneel toe. Bak 4 - 6 minuten. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en kook nog 5 minuten zachtjes op laag vuur.

3

Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de zaadlijsten fijn en voeg ze toe aan het tomatenmengsel. Leg de courgettehelften in een ovenschaal en wrijf ze in met 1/2 tl olijfolie per persoon. Breng ze op smaak met 1/4 tl komijn per persoon, peper en zout.

4

Meng de rijst en de helft van de feta door het tomatenmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de halve courgettes met het tomaten-rijstmengsel. Bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de gevulde courgettes 20 - 25 minuten in de oven, tot ze zacht en gaar zijn.

5

Snijd de pruimtomaat in blokjes. Meng de pruimtomaatblokjes en de overige feta in een saladekom. Breng op smaak met peper, zout en een beetje extra vierge olijfolie naar smaak. Meng de verse kruiden door de tomatensalade. Houd eventueel een beetje van de kruiden achter om de rijst mee te garneren.

6

Leg per persoon twee courgettehelften op een bord. Serveer met de tomatensalade.