Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes

Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes

met rauwe en gesauteerde groente en een spiegelei

Allergenen:
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Jasmijnrijst

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

65 gram

Champignons

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden

4 stuk(s)

Ei

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

¼ tl

Sambal

1.25 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)223 kcal
Energie (kJ)932 kJ
Vetten16.9 g
waarvan verzadigd1.9 g
Koolhydraten9 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels3.3 g
Eiwitten6.7 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Kleine kom
Pan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt 10 - 12 minuten Laat daarna 5 minuten afgedekt nagaren.
  • Rasp de komkommer en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Maak in een kleine kom een sausje van per persoon; 1/4 tl sambal, 1 el water, 1 tl wittewijnazijn, 1 tl bruine suiker, de helft van de gomasio en de helft van de knoflook.
Snijden en bakken
2
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignons 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spinazie (zie TIP).
  • Schenk het kokende water van 1 pan over de spinazie, giet af en laat uitlekken.

Tip: Heb je een waterkoker? Breng dan hierin water aan de kook, dat gaat vaak sneller dan in een pan!

Varkenshaas bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkenshaasreepjes en de overige knoflook 2 - 4 minuten.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Schep de rijst in een kom en verdeel er de varkenshaasreepjes, komkommer, spinazie en champignons over.
  • Leg het spiegelei als laatste er bovenop.
  • Garneer met de overige gomasio.
  • Serveer met de sambal- en de sojasaus.