Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Geserveerd met spiegelei en pinda's

Lees meer

Van een romige pindasaus tot knapperige pinda's – dit is een gerecht voor de echte pindaliefhebber. Wil jij weten waar de pinda's in jouw box vandaan komen? Lees alles over ons bezoek aan notenman Jan Gotjé op onze blog. De pindasaus in dit gerecht is makkelijk en snel, je mengt de ingrediënten koud en voegt ze op het laatst aan het gerecht toe.

Allergenen:Pinda'sGlutenbevattende granenSojaEiMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Zilvervliesrijst

10 g

Kokosrasp

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

2 bag(s)

Pindakaas

(BevatPinda's)

400 g

Groentemix

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen koriander

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

5 g

Verse koriander

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

90 ml

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Ketjap

1 tl

Sambal

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)4054 kJ
Energie (kcal)969 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd15.5 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels11 g
Eiwitten35 g
Zout3.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Fruitmesje
Pan met deksel
Kom
Vork
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Koken en snijden
Koken en snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst samen met de kokosrasp, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn.

Saus maken
Saus maken
2

Meng in een kom de pindakaas met een vork met de melk, ketjap, sambal en wittewijnazijn tot een dikke saus. Bewaar de saus apart.

Groenten bakken
Groenten bakken
3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de groentemix, knoflook, gember, gemalen koriander, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Bak, afgedekt, 8 – 10 minuten op middelmatig vuur of tot de groenten gaar zijn. Roer regelmatig door.

Ei bakken
Ei bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak twee spiegeleieren per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Snijden
Snijden
5

Snijd ondertussen de verse koriander fijn. Hak de pinda's grof.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de kokosrijst over de borden. Serveer de groenten op de kokosrijst en garneer met de verse koriander en pinda's. Leg het spiegelei erop en serveer met de zelfgemaakte pindasaus ernaast.