Dit recept is gebaseerd op een van de populairste recepten van 2014, maar bevat nu bijvoorbeeld ook kokosrasp. Dit wordt gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot. Voordat de kokosrasp in jouw box belandt wordt het vruchtvlees gewassen, gepasteuriseerd, geraspt en gedroogd. Lees het hele verhaal op ons blog!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
85 g
Riz basmati
¼
Piment rouge
¼ cm
Gingembre frais
150 g
Chou chinois
75 g
Choi sam
2 brin(s)
Coriandre fraîche
(Peut contenir: Céleri)
20 g
Cacahuètes
(Contient: Arachides)
2
Œuf de poule
(Contient: Œuf)
1
Sauce soja
(Contient: Gluten, Soja)
10 g
Noix de coco râpée
(Peut contenir: Arachides, Fruits à coque, Graines de sésame)
filet
Lait
(Contient: Lait (contient du lactose))
½ cs
Huile de tournesol
½ cs
Beurre
(Contient: Lait (contient du lactose))
à votre goût
Poivre et sel
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, 9 - 10 minuten. Giet indien nodig af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper, schil de gember en snijd beide fijn. Snijd de Chinese kool klein. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd klein. Snijd of hak de koriander klein en hak de pinda’s grof.
Kluts de eieren met een scheutje melk in een kom met peper en zout. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak per persoon 1 omelet. Haal uit de pan en houd warm tussen 2 borden.
Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en roerbak de helft van de rode peper, de gember, Chinese kool en sojasaus 4 minuten op hoog vuur. Voeg de choisam toe en roerbak nog 2 minuten.
Smelt de roomboter in een andere wok of hapjespan op middelmatig vuur en bak de kokosrasp, pinda’s en overige rode peper 1 minuut. Voeg de gekookte basmatirijst toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur.
Leg op elk bord een omelet, schep de groenten erover en vouw de omelet dubbel. Serveer met de kokos-pindarijst. Garneer het gerecht met de koriander.