Skip to main content
Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

Kippenvleugels met ovenfriet en frisse salade

De kippenvleugels besprenkel je met citroensap

3.3
(2 k)

Met aardappels kun je meer dan je denkt. Deze week maak je ovenfrietjes van de nieuwe oogst erica aardappelen van eigen bodem. Doordat je de ovenfrietjes zelf maakt is dit niet zo ongezond. Mooi meegenomen! Wist je dat je een filmpje op onze Facebookpagina kunt bekijken waarin je ziet hoe de radijsjes geoogst worden?

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Œuf

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Pomme de terre

½ cc

Paprika en poudre

½ cc

Origan séché

5

Radis

Citron jaune

3

Ailes de poulet

1

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

40 g

Mesclun

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

½ cc

Miel

¼ cc

Moutarde

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories850 kcal
Énergie (kJ)3556 kJ
Graisses29 g
Graisses saturées10 g
Glucides67 g
Fibres alimentaires7 g
Protéines64 g

Ustensiles

Cuisinière
Papier sulfurisé
Plaque de cuisson
Bol
Couvercle
Poêle
Assiette

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Kruid de aardappelen
2

Schil of was de aardappelen (erica) grondig en snijd in lange smalle repen. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie, paprikapoeder, oregano en zout. Bak 30 - 35 minuten in de oven.

3

Snijd ondertussen de radijs in dunne plakjes en bewaar in een saladekom. Pers het sap van de citroen uit.

Besprenkel de kippenvleugels met de citroensap.
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de kippenvleugels 10 minuten, met deksel, op middelmatig vuur. Leg vervolgens in een ovenschaal, besprenkel met 1 tl citroensap per persoon, peper en zout. Bak nog 10 - 15 minuten in de oven.

5

Breng ondertussen het ei in een steelpan met water aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Pel het ei en snijd doormidden.

Verdeel het ei over de salade
6

Voeg de mesclun toe aan de saladekom. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, ½ tl citroensap per persoon, honing en mosterd en voeg toe aan de saladekom. Verdeel het ei over de salade.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de kippenvleugels over de borden. Serveer met de ovenfrieten en de salade.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes