Skip to main content
Kippensoep op z'n Indonesisch met Udon noedels
Kippensoep op z'n Indonesisch met Udon noedels

Kippensoep op z'n Indonesisch met Udon noedels

met ei, witte kool en gefrituurde uitjes

4.4
(102)

Deze week reis je door de keuken van Indonesië. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!

Allergenen:
Ei
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Soja
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Vers citroengras

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

50 gram

Sojascheuten

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

2 stuk(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja)

50 ml

Kippensaus

(Bevat: Selderij)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

100 gram

Gesneden witte kool

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)755 kcal
Energie (kJ)3159 kJ
Vetten37.3 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten54.7 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels7.3 g
Eiwitten46.9 g
Zout5.7 g

Benodigdheden

Rasp
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Soeppan met deksel
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Bord

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij op een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 22 minuten in de oven. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Hak de koriander grof. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp. Pers 1/4 limoen per persoon uit boven een kleine kom. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes.

Bouillon maken
2

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook, rode peper en het witte gedeelte van de lente-ui 1 - 2 minuten. Blus af met per persoon: 250 ml water, 1/4 bouillonblokje en de kippensaus. Voeg het citroengras toe en breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur naar middellaag en laat 10 minuten zachtjes koken.

Eieren koken
3

Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 minuten zacht (zie Tip). Pel de eieren en snijd doormidden.

Tip: Houd je niet van een zachte dooier? Kook het ei dan 8 - 10 minuten voor een stevigere dooier.

Soep afmaken
4

Voeg de gesneden witte kool toe aan de soep en kook, afgedekt, 5 minuten. Voeg daarna de verse Udon noedels toe en kook, afgedekt, 3 minuten. Zet het vuur uit, haal het citroengras uit de soep en meng de Javaanse wokpasta, sojasaus, limoensap en limoenrasp erdoor.

Kip plukken
5

Haal de gekonfijte kippendij uit de oven en leg op een bord. Gebruik twee vorken om de kippendij uit elkaar te plukken. Pas op: er kan hete stoom uit de kip komen!

Serveren
6

Verdeel de noedels en de hete soep over diepe borden. Leg de gekonfijte kippendij erbovenop. Leg op elk bord een gekookt ei. Garneer met de sojascheuten, gefrituurde uitjes, koriander, het groene gedeelte van de lente-ui en eventueel 1 limoenpartje per persoon.

WeetjeWist je dat witte kool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen op in één keer - zoals sterke botten, tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy tostada's met kip

Cheesy tostada's met kip

met mais, tomaat en salade met limoendressing
Noedels met kip, pinda's en paksoi

Noedels met kip, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen
Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

Loaded hotdog met kimchi en ontbijtspek

met frieten en smashed komkommersalade
Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

Gepaneerde kip met feta en zwarte sesamzaadjes

met rucola, balsamicocrème en geroosterde groenten
Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

Smokey Tex-Mex 'Sloppy Joe' met chipotle-mayonaise

met wortelbroodje, koolsla en patatjes
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade, Turks broodje en verse kruiden
Pompoen met pecorino en knapperige salie

Pompoen met pecorino en knapperige salie

met romige parelgerstrisotto met champignons
Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

Loaded patatjes met saus van witte kaas en olijven

met courgette en kerstomaten
Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

Burger met Parmigiano Reggiano-roomsaus

met patatjes, wortel en sperziebonen
Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

Aardappelröstis met geitenkaas en zureroomsaus

met salade met citroendressing en pompoenpitten
Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

Plantaardige fish sticks met patatjes en groenten

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Heek met salade op z'n Scandinavisch

Heek met salade op z'n Scandinavisch

met patatjes, dille en botersla
Romige mafaldine met garnalen

Romige mafaldine met garnalen

met prei, tomaat en verse dille
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-patatjes en komkommersalade
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie
Bowl met krokante kipschnitzel

Bowl met krokante kipschnitzel

met avocado, zoet-pittige chilimayo, rijst en wortellinten
Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven met romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus
Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

Kabeljauw met verse tagliatelle en stoof à la caponata

met basilicum, aubergine en geroosterd amandelschaafsel