Skip to main content
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix

4.5
(410)

Deze groentestoof is geïnspireerd op de Marokkaanse tajine. De tajine is een aardewerken pot die van oudsher op hete kolen wordt gezet om de stoof langzaam te garen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Noten
Amandelnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

1.5 stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

Tomatenpuree

20 gram

Abrikozenstukjes

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2496 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten17.7 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers35.8 g
Vezels19.9 g
Eiwitten33.3 g
Zout2.4 g
Potassium648.6 mg
Calcium90.7 mg
Iron0.6 mg
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Schil de aardappelen en de wortel. 
  • Snijd de aardappelen in grove stukken en snijd de wortel in blokjes van 1 cm.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui met een snuif zout 1 minuut.
Groenten bakken
2
  • Voeg de aardappelen, de wortel en de Midden-Oosterse kruidenmix toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Dek de pan af en kook 25 minuten. Schep regelmatig om.
Stoof maken
3
  • Hak ondertussen de verse peterselie grof. Snijd de tomaat in partjes.
  • Haal het deksel van de pan en roer de tomatenpuree door de groentestoof.
  • Laat het geheel zonder deksel nog 4 minuten zachtjes koken. Voeg de abrikozenstukjes, de tomaat en de honing toe.
  • Kook nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Kipfilet bakken
4
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Bak de kipfilet 2 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 minuten per kant, of tot de kipfilet gaar is.
  • Haal uit de pan en bewaar apart.
Amandelschaafsel bakken
5
  • Verhit in dezelfde pan een klein klontje boter op middelhoog vuur. Bak het amandelschaafsel in 2 minuten goudbruin.
  • Leg de kipfilet bij het amandelschaafsel in de pan en bak nog 1 minuut.
Serveren
6
  • Serveer de groentestoof over de borden en leg de kipfilet erbovenop.
  • Garneer met de peterselie en het amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders